Υποτροφίες (2022-2023) σε Έλληνες για Σπουδές στο Μεξικό

Υποτροφίες (2022-2023) σε Έλληνες για Σπουδές στο Μεξικό

Υποτροφίες: Δια του παρόντος τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού καλεί ξένους πολίτες (και Έλληνες) να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μια υποτροφίες ακαδημαϊκού έτους 2022-23, που αφορούν σπουδές σε διάφορα ιδρύματα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και την 24η Ιουλίου 2022.


Πιο αναλυτικά, το Υπουργείο Εξωτερικών (SRE), μέσω του Mexican Agency for International Development Cooperation, προσκαλεί αλλοδαπούς που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο Μεξικό, σε επίπεδο ειδικότητας, μεταπτυχιακού, διδακτορικού και μεταπτυχιακής έρευνας, καθώς και σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα φοιτητικής κινητικότητας, για να συμμετάσχουν στην «Πρόσκληση Υποτροφιών Αριστείας της Κυβέρνησης του Μεξικού για Αλλοδαπούς 2022».

Η Πρόσκληση προσφέρεται σε περισσότερες από 180 χώρες, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών, πολυμερών μηχανισμών και ειδικών συμφωνιών. Περισσότερα από 70 Μεξικανικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα συμμετέχουν σε αυτήν την πρόσκληση και όλα έχουν ακαδημαϊκά προγράμματα εγγεγραμμένα στο Εθνικό Μεταπτυχιακό Σύστημα του Εθνικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Τα προγράμματα αυτά μαρτυρούν την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα σε διάφορους τομείς των επιστημών και των ανθρωπιστικών επιστημών.

Περισσότερες υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές μπορείτε να δείτε μέσα από την ειδική κατηγορία του «Φοιτητικά Νέα» πατώντας εδώ ενώ τις τελευταίες προκηρύξεις για δωρεάν μεταπτυχιακά πατώντας εδώ.

Μέσω της χορήγησης Υποτροφιών Αριστείας από την Κυβέρνηση του Μεξικού για αλλοδαπούς φοιτητές, το Μεξικό ενισχύει τον ρόλο του ως παράγοντα με παγκόσμια ευθύνη και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να προωθήσει δράσεις συνεργασίας. Η παρουσία στο Μεξικό ξένων φοιτητών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων, γυναικών και ανδρών, συμβάλλει στην οικοδόμηση μόνιμων και μακροπρόθεσμων γεφυρών διαλόγου που εμπλουτίζουν την ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής με ενέργειες εξαιρετικής αξίας για τη χώρα και τους ξένους εταίρους της. Ομοίως, τα ΑΕΙ και η μεξικανική ακαδημαϊκή κοινότητα επωφελούνται από τη μεγαλύτερη διεθνοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων

Οι γενικοί όροι, οι προϋποθέσεις των υποτροφιών, ο κατάλογος των ιδρυμάτων και των ακαδημαϊκών προγραμμάτων, οι αιτήσεις καθώς και τα έντυπα των αιτήσεων διατίθενται στον ακόλουθο ιστότοπο: https://gob.mx/amexcid/en/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785/

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr