Πρόγραμμα Βρετανικών Υποτροφιών "Chevening" (2021-2022)

Πρόγραμμα Βρετανικών Υποτροφιών "Chevening" (2021-2022)

Υποτροφίες: Η Βρετανική Πρεσβεία ενημερώνει τα «Φοιτητικά Νέα» πώς το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Βρετανική Κυβέρνηση προσφέρουν στους Έλληνες πολίτες μία Υποτροφία Chevening για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022. 

Για έναν μήνα ακόμη, μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2020, παραμένουν ανοικτές οι αιτήσεις για την Υποτροφία Chevening για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. 


Η υποτροφία προσφέρει πλήρη χρηματοδότηση για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων: Διεθνή Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνική Διοίκηση, Νομικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Μηχανολογία και Τεχνολογία, Βιολογία και Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Πέραν του προγράμματος σπουδών, ο επιλεγμένος υποψήφιος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να βιώσει πληθώρα μοναδικών ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και πολιτιστικών εμπειριών. 

Οι Υποτροφίες Chevening απονέμονται σε ανθρώπους που υποδεικνύουν ένα ηγετικό προφίλ και έχουν ένα δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Από την έναρξη του προγράμματος το 1983, 50.000 εξέχοντες επαγγελματίες από περισσότερες από 160 χώρες και επικράτειες είχαν την ευκαιρία να εξελιχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω του Chevening. Το Πρόγραμμα Chevening μετρά πλέον 37 χρόνια, με Αποφοίτους Chevening να συμβάλουν θετικά στη χώρα τους ή στους επαγγελματικούς τους κλάδους από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 (12:00 GMT), μέσω της ιστοσελίδας: www.chevening.org/apply 

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, από το 1984 μέχρι και το 2002, 112 άριστοι Έλληνες φοιτητές έλαβαν την Υποτροφία Chevening, οι οποίοι σήμερα διακρίνονται πλέον ο καθένας στον τομέα της επαγγελματικής δραστηριοποίησής του. To 2019, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening επανήλθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας της Βρετανικής Κυβέρνησης με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, μετρώντας ήδη 2 νέους, Έλληνες Αποφοίτους Chevening και 1 Υπότροφο Chevening που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα, πρόκειται για τους εξής φοιτητές:

Απόφοιτοι Chevening – ακαδημαϊκό έτος 2019/2020:

  • Αναστασία Μπενέκου - THE KENT MBA στο University of Kent
  • Mochament Elsaer - MA War Studies στο King’s College London

 Υπότροφος Chevening – ακαδημαϊκό έτος 2020/2021:

  • Σταύρος Ταγίος - MSc Environmental and Architectural Acoustics στο London South Bank University 

Περισσότερες πληροφορίες

Για να αναζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων και την υποτροφία στην Ελλάδα, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:

_ _ _

Σημείωση 

Για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening:

Οι Υποτροφίες Chevening αποτελούν το διεθνές πρόγραμμα υποτροφιών της Βρετανικής Κυβέρνησης, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεργαζόμενους φορείς. Οι υποτροφίες υποστηρίζουν τις σπουδές σε Βρετανικά πανεπιστήμια - κατά κύριο λόγο μονοετή μεταπτυχιακά προγράμματα - για ανθρώπους οι οποίοι δείχνουν προοπτικές να αποτελέσουν ηγέτες του μέλλοντος, να αναλάβουν την ευθύνη λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. 

Το Chevening ξεκίνησε το 1983 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα καταξιωμένο πλαίσιο διεθνούς βράβευσης. Οι Υπότροφοι Chevening προέρχονται από περισσότερες από 160 χώρες και επικράτειες ανά τον κόσμο, ενώ το 2019/2020 απονεμήθηκαν περισσότερες από 1.500 υποτροφίες. Οι 50.000 και πλέον Απόφοιτοι Chevening σε όλον τον κόσμο καθιστούν ένα αναγνωρισμένο και με μεγάλη επιρροή παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο. 

Η ονομασία «Chevening» προέρχεται από τον Οίκο Chevening στo Σεβενόουκς του Κεντ – σήμερα, αποτελεί την επίσημη κατοικία του Υπουργού Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση: 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη συνέχιση της φιλανθρωπικής κληρονομιάς και της αφοσίωσης του επιχειρηματία Γιάννη Λάτση στην κοινωνική ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Το Ίδρυμα σχεδιάζει και διαχειρίζεται δικά του προγράμματα και χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εμπίπτουν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως εκπαίδευση, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη, δημόσια υγεία και κοινωνική πρόνοια και ανάπτυξη. Το Ίδρυμα συνεργάζεται στενά με φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής του, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντίκτυπου της δράσης του. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση είναι μέλος του European Venture Philanthropy Association και του European Foundation Centre.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr