Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Υποτροφίες: Η νέα θέση μεταδιδακτορικού ερευνητή στην ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Νερό και Υγεία του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου πρόκειται να καλύψει θεματικές έννοιες του εκθεσιώματος (exposome), δηλαδή την ολιστική αποτύπωση όλων εκείνων των περιβαλλοντικών παραγόντων/τρόπου ζωής και συμπεριφοράς που σχετίζονται με τη δημιουργία χρόνιων νοσημάτων.

Η μελέτη του συνόλου των εκθέσεων του ανθρώπου σε επιβλαβείς παράγοντες που βρίσκονται στο νερό, τον αέρα, τρόφιμα ή και σε ατομικές συμπεριφορές και καθημερινές συνήθειες αλλά και των επιπτώσεών τους στην υγεία απαιτεί τη χρήση νέων μεθόδων και τεχνολογιών υπό το πρίσμα του “εκθεσιώματος”(exposome). Ο επιλεγείς υποψήφιος θα εκπαιδευτεί και θα χρησιμοποιήσει εργαλεία τελευταίας γενιάς σχετικά με πρωτόκολλα ανθρώπινης βιοπαρακολούθησης και εφαρμογής αγνωστικών -omics τεχνολογιών, όπως τα metabolomics.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Το εργαστήριο μας είναι άρτια εξοπλισμένο με φασματογράφους μάζας για εξειδικευμένες αναλύσεις σε ανθρώπινα βιολογικά υγρά και βρίσκεται στην παλιά πόλη της Λεμεσού, μόλις μερικά λεπτά από το κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Το πανεπιστήμιο μας πρόσφατα κατατάχθηκε στις θέσεις 401-500 μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων ανά το παγκόσμιο, βάσει της κατάταξης διεθνούς κύρους Times Higher Education World University Rankings 2016-17.

Απαιτούμενα Προσόντα:

  • Διδακτορικό σε Επιστήμες Ζωής ή Θετικές Επιστήμες με ειδίκευση σε φασματογραφία μάζας.

Χρηματοδότηση: Ο επιλεγείς υποψήφιος θα υποστηριχθεί οικονομικά αναλόγως προσόντων.

Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν προσωπικά στο Διευθυντή του εργαστηρίου, Δρ. Κωνσταντίνο Χ. Μακρή, είτε στο τηλέφωνο +357-25002398, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr