Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τη διεκδίκηση του μηνιαίου Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τη διεκδίκηση του μηνιαίου Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Μάχη για μια Υποτροφία ΙΚΥ, που θα τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, δίνουν οι νέοι, προκαλώντας «έμφραγμα» στο Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το οποίο δέχεται καταιγισμό αιτήσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προκήρυξη η οποία απευθύνεται σε επιμελείς φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα, η οποία μπορεί να καλύψει 3.685 άτομα, αλλά συνολικά το ΙΚΥ δέχτηκε 14.000 αιτήσεις ενώ ενδιαφέρον να ενημερωθούν σχετικά έδειξαν 25.000 άτομα! Αποτέλεσμα αυτού του ενδιαφέροντος ήταν να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, και να αποφασίσει την παράταση της προθεσμία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος με τίτλο «πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» από την Παρασκευή 28 Απριλίου, που ήταν αρχικά, έως σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου, ώρα 17:00.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

«Η ζήτηση που υπάρχει είναι πραγματικά εντυπωσιακή για το πρόγραμμα αυτό αλλά και για όλες τις υποτροφίες, που παρέχουμε», τονίζει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΙΚΥ Κυριάκος Αθανασίου. Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες υποτροφίες υπογραμμίζει ότι «απευθύνονται σε άτομα που δυσκολεύονται να συνεχίσουν ή να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αλλά «απαιτούν» ο φοιτητής να είναι επιμελείς και να έχει περάσει το 60% των μαθημάτων της χρονιάς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών δεν αφορά φοιτητές που μπορεί να έχουν ''ευεργετηθεί'' με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (όπως πχ να έχουν πάρει μετεγγραφή). Οταν καλύψουμε τα άτομα που προβλέπει η συγκεκριμένη προκήρυξη και περισσέψουν κάποια ποσά θα τα διαθέσουμε σε ορισμένα επιπλέον άτομα. Υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να καλυφθούν όλες».

Για να δείτε πως θα πάρετε το μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ύψους 380 ευρώ/μήνα πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr