Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα/Υποτροφία ΙΚΥ 2016-2017

Το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» αποτελεί δράση οικονομικής ενίσχυσης σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Σύμφωνα με τις Κανονιστικές Διατάξεις του προγράμματος, το Ι.Κ.Υ. προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 κατ΄ ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για προπτυχιακούς φοιτητές/τριες που φοιτούν σε Τμήματα/Σχολές των Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) της Ελλάδας.

ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΦΟΡΑ


Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση υποτροφίας έχουν οι φοιτητές/τριες προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούν σε ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Σχολές Καλών Τεχνών. Εξαιρούνται όσοι φοιτούν σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές καθώς και στις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όρους και προϋποθέσεις για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, περιγράφονται στο σχετικό κεφάλαιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση υποτροφίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε την προκήρυξη με τις Προϋποθέσεις, τους Δικαιούχους και τα Δικαιολογητικά για το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

Οι αιτούντες υποψήφιοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης υποτροφίας στο https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (passwοrd) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ. Κατόπιν, σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης, θα πρέπει ο κάθε αιτών να δηλώσει τα στοιχεία/κριτήρια που αναφέρονται και να οριστικοποιήσει εγκαίρως (μέχρι 28/04/17) την ηλεκτρονική του αίτηση, ώστε να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής υποτρόφων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα/Υποτροφία ΙΚΥ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr