Υποτροφίες από το Harvard σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Υποτροφίες από το Harvard σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard με το Πανεπιστήμιο Πατρών, χορηγούνται δύο υποτροφίες ύψους 5.025 Δολαρίων Η.Π.Α. έκαστη, μία από το Κ.Ε.Σ. και μία από το Πανεπιστήμιο (Επιτροπή Ερευνών).

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις προκηρύξεις ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ πατήστε εδώ.


Οι δύο υποτροφίες προσφέρονται σε φοιτήτριες/φοιτητές από το 3ο έτος προπτυχιακών σπουδών και άνω, ή σε μεταπτυχιακές φοιτήτριες/μεταπτυχιακούς φοιτητές A’ κύκλου (ΜΔΕ), ηλικίας μέχρι και 26 ετών, των Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών της Πάτρας, καθώς και του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Αγρινίου, για τη συμμετοχή τους στο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα (Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη).

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα καλοκαιρινά προγράμματα του Harvard (χρονιά εκκίνησης 2002), και στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές από το Harvard, καθώς και Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη από 26 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2017. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε καθημερινά εντατικά σεμινάρια, εργάζονται σε εβδομαδιαίες και τελικές εργασίες με τα πρότυπα που θέτει το Harvard, συμμετέχουν σε εκδρομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και στο τέλος του προγράμματος παραλαμβάνουν την επίσημη βαθμολογία τους από το Harvard. Τα έξοδα που σχετίζονται με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς και διαμονή και ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) των φοιτητών/φοιτητριών, καλύπτονται από την προαναφερόμενη υποτροφία.

Το υπουργείο Παιδείας προκηρύσει νέες υποτροφίες για το 2017-2018 (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Σχετικοί ιστότοποι:

http://www.summer.harvard.edu/programs/study-abroad/greece

http://chs.harvard.edu/ccsp

Επισυναπτόμενα: Microsoft Office document icon harvard_kes_application_2017.doc

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να διαθέτουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ικανότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου. Πρέπει να καταθέσουν:

Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα:

  • Αναλυτική βαθμολογία
  • Βιογραφικό σημείωμα (έως 2 σελίδες) με διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας 
  • Πιστοποιητικό αγγλικών (τουλάχιστον επιπέδου First Certificate ή αντίστοιχου).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr