ΚΥΠΡΟΣ: Φοιτητές και Φοιτήτριες στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2020

ΚΥΠΡΟΣ: Φοιτητές και Φοιτήτριες στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2020

Στόχος η εμπλοκή νέων επιστημόνων, από τα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους, σε ερευνητικές δραστηριότητες και η προβολή του έργου τους, προστίθεται.  

Διαγωνισμό για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα της Κύπρου προκηρύσσει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), με την ονομάσια «Φοιτητές και Φοιτήτριες στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2020». 


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ερευνητικών εργασιών ορίστηκε η 1η Ιουνίου 2020. Οι ερευνητικές εργασίες μπορούν να υποβληθούν στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα με τη χρήση του σχετικού Εντύπου που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΙδΕΚ  καθώς και στην Πύλη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών IRIS. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ www.research.org.cy(link is external). 

Στόχος του διαγωνισμού, ο οποίος εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ» των Προγραμμάτων «RESTART 2016 - 2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, είναι η εμπλοκή νέων επιστημόνων, από τα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους, σε ερευνητικές δραστηριότητες και η προβολή του έργου τους, προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμα ότι, δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπτυχιακοί φοιτητές/τριες που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες, με εξαίρεση τους υποψήφιους διδάκτορες. 

Οι ερευνητικές εργασίες θα πρέπει να εντάσσονται σε μια από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Επιστήμες Ζωής (Life Sciences), Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική (Physical Sciences & Engineering) και Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Social Sciences & Humanities) και νικητές θα αναδειχθούν όσοι εξασφαλίσουν την υψηλότερη βαθμολογία για κάθε θεματική ενότητα, μέσα από ειδική διαδικασία αξιολόγησης, ενώ οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων, αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr