Θέλετε να εργαστείτε στο γερμανικό κοινοβούλιο; Η υποτροφία IPS σας παρέχει την ευκαιρία!

Θέλετε να εργαστείτε στο γερμανικό κοινοβούλιο; Η υποτροφία IPS σας παρέχει την ευκαιρία!

Υποτροφίες: 500 ευρώ μηνιαίως και δωρεάν διαμονή στο Βερολίνο για Έλληνες πτυχιούχους, δίνει το γερμανικό κοινοβούλιο - Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 31η Ιουλίου 2019.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται στην Ελλάδα το πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) που επιτρέπει σε νέους πτυχιούχους έως 30 ετών με ενδιαφέρον για το πολιτικό γίγνεσθαι, να μεταβούν στο Βερολίνο, να γνωρίσουν το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα, να εργαστούν στα πλαίσια πρακτικής εργασίας σε γραφεία γερμανών βουλευτών και να ασχοληθούν ενεργώς με την πολιτική διαδικασία λήψεως αποφάσεων. Κάθε χρόνο χορηγούνται από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή σε συνεργασία μετα πανεπιστήμια ‘Freie Universität Berlin’, ‘Humboldt-Universität zu Berlin’ και‘Technische Universität Berlin’, 120 υποτροφίες σε υποψήφιους προερχόμενους από44 διαφορετικές χώρες. 


Το πρόγραμμα διεξάγεται από το 1986 και λαμβάνει χώρακάθε χρόνο από την 1η Μαρτίου έως την 31η Ιουλίου.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ανθρώπους υψηλής κατάρτισης που διαθέτουνπτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και άριστηγνώση της γερμανικής γλώσσας καθώς και γνώσεις της γερμανικής πολιτικής,κοινωνίας και ιστορίας. 

Η υποτροφία περιλαμβάνει μηνιαία αποζημίωση 500 Ευρώ, δωρεάν διαμονή καθώς και ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης. Επιπλέον, η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα μετάβασης προς και από το Βερολίνο.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποστέλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικάστην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από την Ελλάδα είναι η 31η Ιουλίου 2019

Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή επιλογής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. 

Προϋποθέσεις

  • ιθαγένεια μιας εκ των συμμετεχουσών χωρών
  • πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδεύσης
  • πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας
  • γνώση της πολιτικής, κοινωνίας και ιστορίας της Γερμανίας
  • ηλικίας κάτω των 3ο ετών στην αρχή της υποτροφίας 

Υποτροφία

  • 500 εύρω τον μήνα
  • δωρεάν διαμονή ασφάλιση και έξοδα μετακίνησης  

Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και προϋποθέσεις συμμετοχής θα βρείτε στην σελίδα: http://www.bundestag.de/ips

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (πολιτικό τμήμα, τηλ. 2107285307).

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr