Υποτροφίες DAAD: Πρόγραμμα υποτροφιών για συμμετοχή φοιτητών σε θερινά τμήματα γλώσσας στη Γερμανία

Υποτροφίες DAAD: Πρόγραμμα υποτροφιών για συμμετοχή φοιτητών σε θερινά τμήματα γλώσσας στη Γερμανία 

Υποτροφίες: Προκηρύχθηκε από την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) πρόγραμμα υποτροφιών για συμμετοχή φοιτητών σε θερινά τμήματα γλώσσας στη Γερμανία.

Η DAAD είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος φορέας χορήγησης υποτροφιών στο πλαίσιο των διεθνών ανταλλαγών φοιτητών και επιστημόνων. Από την ίδρυση της το 1925 έχει υποστηρίξει περισσότερους από 1,5 εκατ. Γερμανούς και αλλοδαπούς φοιτητές και επιστήμονες.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Η DAAD χορήγησε το 2013 περισσότερες από 75.000 υποτροφίες. Για έλληνες φοιτητές και ερευνητές δόθηκαν υποτροφίες όλων των κατηγοριών, τόσο για μαθήματα γλώσσας σε νέους φοιτητές και υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές όσο και για πρακτική άσκηση, ειδικές υποτροφίες σε καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και αρχαιολόγους, εκπαιδευτικά ταξίδια αλλά και πανεπιστημιακές συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η παραπάνω υποτροφία πευθύνεται σε:

  • Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν επίσης τελειόφοιτοι ή και απόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι, κατά την έναρξη της υποτροφίας θα πρέπει να αποδείξουν ότι θα είναι φοιτητές εν ενεργεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
  • Δεν μπορούν να συμμετάσχουν κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών καθώς και διδάκτορες ή υποψήφιοι διδάκτορες.

Σκοπός, χρονική διάρκεια, χρηματικό ποσό, παροχές

  • Συμμετοχή σε θερινά τμήματα γλώσσας και σεμινάρια γνωριμίας με την χώρα και τον πολιτισμό (Landeskunde), όπως επίσης μαθήματα επιστημονικής ορολογίας σε ανώτατα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία. Tη λίστα με τα προσφερόμενα τμήματα θα βρείτε εδώ www.daad.de/hsk-kursliste
  • Τα τμήματα διαρκούν περ. 3-4 εβδομάδες, κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο έως Οκτώβριο 2016, με τουλάχιστον 25 διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα.
  • Το συνολικό ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στα 850€. Πρόκειται για μερική υποτροφία και οι αιτούντες καλούνται να καλύψουν τα δίδακτρα του τμήματος, τη διαμονή και διατροφή τους καθώς και τα ταξιδιωτικά έξοδα.
  • Η υποτροφία παρέχει ιδιωτική ασφάλιση ασθενείας κατά τη διαμονή σας στη Γερμανία

Υποβολή αιτήσεων μέχρι: 1 Δεκεμβρίου 2018

Η προκήρυξη για την Υποτροφία Θερινών Τμημάτων Γλώσσας, ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr