ΙΚΥ: Τα αποτελέσματα του προγράμματος IKYDA 2018

ΙΚΥ: Τα αποτελέσματα του προγράμματος IKYDA 2018

Το Ι.Κ.Υ. σε συνεργασία με τη DAAD , τηρώντας τους όρους της προκήρυξης του Προγράμματος IKYDA 2018, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής και ανακοινώνει τους πίνακες των επιλεγέντων (κατ’ αλφαβητική σειρά), οι οποίοι επικυρώθηκαν στην 13η τακτική Συνεδρία (27/03/2018) του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Κ.Υ.

  • Τα Αποτελέσματα IKYDA 2018 μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.


Τι είναι το πρόγραμμα IKYDA (IKY-DAAD)

Το ΙΚΥ και η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας, υλοποιούν από το έτος 2000 το πρόγραμμα ΙΚΥDA με στόχο την περαιτέρω προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Γερμανίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ομάδες επιστημόνων ή ερευνητών όλων των γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι καλούνται να καταρτίσουν ένα κοινό ερευνητικό σχέδιο με τους αντίστοιχους Γερμανούς εταίρους και με αμοιβαίες ανταλλαγές επισκέψεων. Το συνολικό χρονικό διάστημα χρηματοδότησης κυμαίνεται από ένα (1) έως τρία (3) έτη.

Το πρόγραμμα προκηρύσσεται κατά τους θερινούς μήνες και η προθεσμία υποβολής λήγει συνήθως τον Σεπτέμβριο. Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται στον αντίστοιχο Εθνικό Φορέα (ΙΚΥ - DAAD) κάθε χώρας από τον επιστημονικό υπεύθυνο του σχεδίου.Η ερευνητική ομάδα της κάθε χώρας θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρία (3) μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του επιστημονικού υπεύθυνου. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον μέγιστο αριθμό των μελών της κάθε ομάδας. Τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να είναι εν ενεργεία καθηγητές (όλων των βαθμίδων) από Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ερευνητές ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων, διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες ή μεταπτυχιακοί φοιτητές. Επιτρέπεται η συνεργασία δύο ή περισσοτέρων Ιδρυμάτων ανεξάρτητα από το εάν βρίσκονται στην Ελλάδα ή στην Γερμανία. 

Σύμφωνα με την σύμβαση IKY - DAAD, οι αιτήσεις, τόσο από ελληνικής όσο και από γερμανικής πλευράς, εξετάζονται από πιστοποιημένους αξιολογητές. Αρχικά, η διαδικασία αξιολόγησης υλοποιείται στην έδρα του Εθνικού Φορέα και ολοκληρώνεται στο πλαίσιο συνεδρίασης μικτής Ελληνο-γερμανικής Επιτροπής Αξιολόγησης. Κατά τη διαδικασία της επιλογής, προτεραιότητα δίνεται στην προώθηση νέων επιστημόνων, στη συμπληρωματικότητα των ερευνητικών σχεδίων και στη δυνατότητα επιστημονικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr