Υποτροφία ύψους 24.000 ευρώ για σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master

Υποτροφία για διετείς σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για διετείς σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της διακεκριμένης βιολονίστριας και Καθηγήτριας του Ωδείου Αθηνών Ισμήνης Χρυσοχόου – Κάρτερ.


Οι υπότροφοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους σε Ανώτατο Αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα του εξωτερικού (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Κροατία, Λεττονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία) της επιλογής τους.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την υποτροφία έχουν μόνο όσοι έχουν ήδη γίνει δεκτοί σε ένα εκ των ανωτέρω χωρών εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η υποτροφία χορηγείται για δύο (2) συνεχή ακαδημαϊκά έτη με έναρξη το έτος 2018.

Το ποσό της ετήσιας χορηγίας της υποτροφίας ορίζεται στις δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000), δηλαδή το συνολικό ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στις είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000).

Στους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μετακίνησής τους, ύστερα από συνεννόηση με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2018, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

Αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές μέχρι και την 31η Αυγούστου 2018, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, 185 35 Πειραιάς, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

Οι αναλυτικοί όροι και η αίτηση συμμετοχής 

Για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για ανώτατες σπουδές βιολιού σε Μουσικό Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό (για την απόκτηση Bachelor ή Master) Δωρήτρια: Ισμήνη Κάρτερ 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για διετείς σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master. (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Κροατία, Λεττονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν την ελληνική ή κυπριακή υπηκοότητα.

Το προσωπικό ετήσιο εισόδημα των υποψηφίων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000). Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικό εισόδημα απαιτείται η υποβολή επικυρωμένης υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 που θα δηλώνει ότι δεν έχει προσωπικό εισόδημα και θα λαμβάνεται υπ’ όψιν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των σαράντα εννέα χιλιάδων ευρώ (49.000).

Το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (2.500) για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο, σε οικογένειες με άνω των δύο (2) προστατευόμενων τέκνων.

Δεν μετέχουν στον διαγωνισμό όσοι έχουν εξασφαλίσει για το ίδιο χρονικό διάστημα της παρούσας υποτροφίας ανάλογη υποτροφία από άλλη πηγή στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Οι υπότροφοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους σε ανώτατο αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα του εξωτερικού (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Κροατία, Λεττονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία) της επιλογής τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την υποτροφία έχουν μόνο όσοι έχουν ήδη γίνει δεκτοί σε ένα εκ των ανωτέρω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η υποτροφία χορηγείται για δύο (2) συνεχή ακαδημαϊκά έτη με έναρξη το έτος ανάδειξης του υποτρόφου.

Το ποσό της ετήσιας χορηγίας της υποτροφίας ορίζεται στις δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000), δηλαδή το συνολικό ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στις είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000).

Η καταβολή του ποσού της υποτροφίας γίνεται τμηματικά σε είκοσι τέσσερις (24) ισόποσες δόσεις, ποσού ευρώ χιλίων (1.000 €) καθεμία. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, εφόσον η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους έπεται της άφιξης του υποτρόφου στην αλλοδαπή, διαφορετικά από την ημέρα της άφιξης του υποτρόφου στην αλλοδαπή, η οποία αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση του οικείου Έλληνα Προξένου, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης σύναψης μετά του υποτρόφου στην Αθήνα του συμβολαίου υποτροφίας. Η υποτροφία λήγει μετά την παρέλευση του δεύτερου συνεχούς ακαδημαϊκού έτους.

Στους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό παρέχεται ηδυνατότητα κάλυψης των εξόδων μετακίνησής τους, ύστερα από συνεννόηση με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Ο υπότροφος υποχρεούται να προσκομίζει ή αποστέλλει στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη πιστοποιητικό ή βεβαίωση του οικείου εκπαιδευτικού Ιδρύματος όπου φοιτά, περί της προόδου των σπουδών του, σε επίσημη μετάφραση, ανά εξάμηνο. Σε περίπτωση αποχής του υποτρόφου από τις σπουδές για τις οποίες του απονεμήθηκε η υποτροφία ή έντονα αρνητικών κρίσεων των Καθηγητών του υποτρόφου για τις βιολονιστικές επιδόσεις του, θα διακόπτεται η χορήγηση της υποτροφίας, κατόπιν απόφασης, η οποία θα λαμβάνεται από κοινού, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και από τη δωρήτρια κ. Ισμήνη Κάρτερ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν δίπλωμα αναγνωρισμένου ωδείου του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύνανται, κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής, να γίνουν δεκτοί στον διαγωνισμό και σπουδαστές που δεν διαθέτουν τα εν λόγω πτυχία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2018 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, ενώπιον της αρμόδιας Κριτικής Επιτροπής.

Αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 31η Αυγούστου 2018 συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στο διαγωνισμό, υποχρεούνται να υποβάλουν στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, 185 35 Πειραιάς, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ηλεκτρονικά ή μέσωταχυδρομείου το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, αίτηση στην οποία πρέπει να δηλώνουν τη χώρα στην οποία επιθυμούν να μεταβούν για να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο της αίτησης παρέχονται καθημερινά9.00-17.00 στα Γραφεία της Διεύθυνσης του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» (Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας 185 35 Πειραιάς, τηλ.: 210 42 97 540, 1, 2) καθώς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.laskarid-isfoundation.org (menu: Διαγωνισμοί – Υποτροφία Βιολιού Ισμήνης Κάρτερ τρέχοντος έτους).

Με την υποβολή της αίτησης κατά τα ανωτέρω, οι υποψήφιοι αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της παρούσας προκήρυξης διαγωνισμού.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά:

1. Ο απαιτούμενος τίτλος σπουδών (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) και στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών είναι του εξωτερικού απαιτείται επίσημη μετάφραση από το Υπουργείο Εξωτερικών ή δικηγόρο.

2. Πρωτότυπο πιστοποιητικό του ξένου πανεπιστημίου που να δηλώνει ότι ο εν λόγω υποψήφιος είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ως φοιτητής, επισήμως μεταφρασμένο.

3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

4. Επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση (Ν.1599/86) ότι ο υποψήφιος δεν έλαβε ή δεν λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από άλλη κληρονομιά, κληροδοσία, δωρεά, το Ι.Κ.Υ. ή άλλη πηγή και δεν εξέπεσε από δική του υπαιτιότητα από άλλη υποτροφία, η οποία τυχόν του απενεμήθη προηγουμένως.

5. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τουτελευταίου οικονομικού έτους του υποψηφίου. Για τους υποψήφιους που δεν υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση, επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα δηλώνεται ότι ο υποψήφιος δεν είχε την υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση για το τελευταίο οικονομικό έτος καθώς και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τελευταίου οικογενειακού εκκαθαριστικού σημειώματος.

6. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου ξένης γλώσσας (π.χ. Lower ή Proficiency ή αντίστοιχό του για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες) αναλόγωςτης χώρας στην οποία οι υποψήφιοι έχουν γίνει δεκτοί στο ανώτατο ίδρυμα στο οποίο θα μεταβούν.

7. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, όχι μικρότερες των 9Χ12 εκ., κατάλληλες για δημοσίευση (οι φωτογραφίες μπορούν να υποβληθούν και σε ψηφιακή μορφή στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

8. Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Την Αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr