Κεραμέως: Το πλαίσιο αναγνώρισης των ακαδημαϊκών τίτλων θα αλλάξει

Κεραμέως: Το πλαίσιο αναγνώρισης των ακαδημαϊκών τίτλων θα αλλάξει

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο "thepresident" για την απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ που απαιτούσε τη φυσική παρουσία των φοιτητών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην έδρα των σχολών τους προκειμένου να αναγνωρίζει τα πτυχία τους.

Η Υπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο έκανε δεκτή την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση αυτή και δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου που διέπει την αναγνώριση των ακαδημαϊκών τίτλων στη χώρα μας.


Αναλυτικά, η δήλωση της Νίκης Κεραμέως:

«Κάναμε δεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αφορά την απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Επιπλέον, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη διοίκησή του, θα προχωρήσουμε σύντομα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων στη χώρα μας, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του, της προσαρμογής του στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και της ευθυγράμμισής του με το διεθνές ακαδημαϊκό γίγνεσθαι».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr