ΕΕΤΕΜ: Εξαγγελία Κινητοποιήσεων των Μηχανικών ΤΕΙ

ΕΕΤΕΜ: Εξαγγελία Κινητοποιήσεων των Μηχανικών ΤΕΙ

Η Επιστημ./Επαγγελμ. Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι πτυχιούχοι Μηχανικοί δεν μπορούν να μένουν αδρανείς και θα αντιδράσουν δυναμικά. Η ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ «Εξαγγελία Κινητοποιήσεων των Μηχανικών ΤΕΙ» έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση με την πολιτική της:


  • Καταργεί τα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ, χωρίς να ενδιαφέρεται για την επαγγελματική τύχη χιλιάδων πτυχιούχων του τεχνολογικού τομέα.
  • Απαιτεί «νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματα» από όλους τους Μηχανικούς για κάθε δραστηριότητα, την ώρα που ο Υπουργός Παιδείας αρνείται έκδοση «επαγγελματικών δικαιωμάτων» μόνο για τους Μηχανικούς ΤΕΙ και αντί αυτών υπόσχεται «Προσόντα», παρακάμπτοντας τις εισηγήσεις των αρμόδιων ακαδημαϊκών Συμβουλίων των σχολών ΤΕΙ και την πρόταση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
  • Αναθέτει σκανδαλωδώς την διαχείριση των Ηλεκτρονικών Πλατφορμών περαίωσης εργασιών Μηχανικού μόνο στο ΤΕΕ, αναγορεύοντας το, με τον τρόπο αυτό, παρανόμως σε «ρυθμιστή» επαγγελματικών δικαιωμάτων και μη μελών του (Μηχανικών ΤΕΙ) ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει τον πολίτη με πρόσθετο κόστος.
  • Παραβιάζει τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα μέσω των Οργανισμών που εκδίδει και παρεμποδίζει την εξέλιξη των Μηχανικών ΤΕ σε θέσεις ευθύνης.

Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί δεν μπορούν να μένουν αδρανείς και θα αντιδράσουν δυναμικά…

Ταυτόχρονα Απαιτούν:

  • Άμεση Νομοθετική Ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που εκκρεμούν- Αξιοποίηση της πρότασης νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
  • Ανάθεση στο Δημόσιο ή σε ανεξάρτητη Αρχή της διαχείρισης των Ηλεκτρονικών Πλατφορμών για εργασίες Μηχανικών.
  • Απόδοση αντίστοιχου πόρου του 6‰ και στους Μηχανικούς ΤΕ του Δημοσίου και πλήρη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για την εξέλιξη τους σε θέσεις ευθύνης.
  • Νομο - οργάνωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. για καλύτερη υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Παρ’ ότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια, …… δεν γίνονται πράξη!».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr