Ο καθηγητής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου, προτεινόμενος νέος Πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ

Ο Καθηγητής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου, προτεινόμενος νέος Πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ

Τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Δρ. Ορέστη Καλογήρου, προτείνει για Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της Υπουργού, κατόπιν ακρόασης του προτεινόμενου.


Ο Καθηγητής Ορέστης Καλογήρου, σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές στο ίδιο τμήμα του ΑΠΘ, απ΄ όπου, ως υπότροφος του Ινστιτούτου Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Έχει πολυετή διοικητική εμπειρία καθώς έχει διατελέσει διευθυντής του Τομέα Εφαρμογών Φυσικής & Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εργαστηρίων και της Επιτροπής Σεμιναρίων του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ και σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Μαγνητισμού & Μαγνητικών Υλικών του Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΠΘ, και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ.

Πιο αναλυτικά:

Από το 1990 έως το 1993 ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Hamburg Universitaet) και στο ΑΠΘ. Κατόπιν, από το 1993 έως το 1996 διατέλεσε συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», και το 1996 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Εν συνεχεία, το 2002 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής, και από το 2010 έως και σήμερα είναι Καθηγητής. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Φεβρουάριο του 2009 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Magnetic Materials Laboratory, Dept. of Electrical & Computer Engineering του Northeastern University.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Center for Systems Biology, MGH του Harvard Medical School με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright.

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Η ανάρτηση του καθηγητή Ορέστη Καλογήρου

«Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως με τιμά ιδιαίτερα με την πρόταση της να αναλάβω την προεδρία του ΔΟΑΤΑΠ. Την Παρασκευή στις 11.30 σε ακρόαση η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα γνωμοδοτήσει επ' αυτού. Είναι μεγάλη ευθύνη απέναντι στους βουλευτές και στην υπουργό. Έχω πλήρη συναισθηση αυτής της ευθύνης.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr