Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης «Θεαίτητος»

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης «Θεαίτητος»

Ξεκινούν οι εγγραφές για Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος», του Χαροκόπειου πανεπιστημίου. Οι αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων ξεκινούν στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα «Θεαίτητος» είναι εξ αποστάσεως πρόγραμμα ηλεκτρονικής, μη τυπικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων και έχει στόχο να καλύψει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, σχετικών με την επιστήμη της διατροφής, της άσκησης και γενικότερα των επιστημών υγείας, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που φέρουν την υπογραφή διακεκριμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων καθηγητών και επιστημόνων και των οποίων η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.


Η διεξαγωγή του προγράμματος γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα αυτόνομης παρακολούθησης, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο και για κάποιο συγκεκριμένο χρόνο. Η διδασκαλία στο πρόγραμμα βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους τηλεκπαίδευσης, μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης, φιλικής προς τον χρήστη εκπαιδευτικής πλατφόρμας, σε συνδυασμό με τη συνεχή καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράμματος.

Η «αυλαία» του προγράμματος ανοίγει με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, στους τομείς της διατροφής και της άσκησης. Ειδικόερα, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Διαχείρισης της Παχυσαρκίας Ενηλίκων», παρουσιάζονται οι βασικές διαστάσεις της νοσογόνου οντότητας της παχυσαρκίας, εστιάζοντας στα νεότερα δεδομένα για την εμπεριστατωμένη διαχείρισή της, ενώ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής», κεντρικός άξονας είναι οι βασικές αρχές που διέπουν την επιστήμη της αθλητικής διατροφής και η παρουσίαση όλων των σύγχρονων συστάσεων για τη διατροφική υποστήριξη του ασκούμενου. Τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση, αποκτώντας παράλληλα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Οι εκπαιδευόμενοι, μέσα από την παρακολούθηση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιημένη κατάρτιση σε θέματα που άπτονται των επιστημών υγείας, καθώς και να καλλιεργήσουν δεξιότητες στον ευρύτερο τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του γραφείου σταδιοδρομίας του προγράμματος, όπως η ενημέρωση για σπουδές, υποτροφίες και θέσεις εργασίας, καθώς και υπηρεσίες σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, την εξοικείωση με τεχνικές αναζήτησης εργασίας και τη διαδικασία συνέντευξης για εύρεση εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τον τρόπο διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα του προγράμματος «Θεαίτητος», όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος (http://www.theaititos.com), να εγγραφούν στο newsletter ή να γίνουν μέλη στη σελίδα του στο Facebook.
Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.theaititos.com.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr