Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Δωρεάν σεμινάρια με θέμα τον εικονικό κόσμο στην εκπαιδευτική διαδικασία Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Δωρεάν σεμινάρια με θέμα τον εικονικό κόσμο στην εκπαιδευτική διαδικασία

To Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχος της Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή προγραμματιστές και χρήστες, ερευνητές, επαγγελματίες και φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό.

Η Μονάδα Αριστείας θα ενισχύσει τους δεσμούς της κοινότητας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις (σεμινάρια), προγραμματιστικές δράσεις (σχολεία κώδικα) και δράσεις διάχυσης (ημερίδες) οι οποίες θα επαναλαμβάνονται περιοδικά ώστε να μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους να συμμετέχουν.


Πρόγραμμα σεμιναρίου

Θέμα Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία

Διάρκεια 8 Μαΐου 2015 μέχρι και 12 Ιουνίου 2015  (6 Εβδομάδες)

Ώρες σεμιναρίων Παρασκευή 17:00 – 19:00

Τοποθεσία Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής,  Ομήρου 9, Ταύρος

Δηλώσεις Συμμετοχής Μέχρι Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Στόχος αυτού Σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού που μπορούν να αξιοποιηθούν στον χώρο της εκπαίδευσης και να τους προτρέψει να συνεισφέρουν στην Ελληνική κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ μέσα από την δημιουργία σεναρίων χρήσης, την ανάπτυξη επιμέρους περιεχομένου ή τον εξελληνισμό λογισμικού.

Πιο συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνουν εργαστήρια στην πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού 3D εικονικού κόσμου OpenSim . Στα εργαστήρια θα γίνει επίδειξη του συγκεκριμένου λογισμικού και ο τρόπος χρήσης του στην εκπαιδευτική δραστηριότητα. Συγχρόνως στα πλαίσια στου σεμιναρίου θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα moodle η οποία είναι ένα ελεύθερο λογισμικό διαχείρισης μαθημάτων.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Σεμινάριο να εγγραφούν ηλεκτρονικά εδώ δίνοντας τα στοιχεία τους και ένα βιογραφικό σημείωμα, μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου 2015. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και θα δοθεί Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή με κριτήρια την ποιότητα, εμπειρία και τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων.

Κάθε εκπαιδευόμενος στο Σεμινάριο θα αναλάβει την εκτέλεση ενός έργου συνεισφοράς σε ανάπτυξη εφαρμογής ΕΛ/ΛΑΚ, στον τομέα της εκπαίδευσης. Η συνεισφορά θα αφορά την ανάπτυξη σεναρίων χρήσης του OpenSim, την προσθήκη κάποιας λειτουργικότητας ή πλήρη εξελληνισμό σε κάποιο υπάρχον έργο ανοιχτού λογισμικού. Η συνεισφορά θα περάσει απ” τον ποιοτικό έλεγχο του έργου και να γίνει αποδεκτή ώστε να θεωρείται έγκυρη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr