Πρόεδρος Φ.Σ. Χαροκοπείου Παν/μίου: Εξ αποστάσεως θα γίνουν όλες οι διαλέξεις και τα φροντιστηριακά μαθήματα

Πρόεδρος Φ.Σ. Χαροκοπείου Παν/μίου: Εξ αποστάσεως θα γίνουν οι διαλέξεις αλλά και τα φροντιστηριακά μαθήματα

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: "Δόθηκε η οδηγία από τη Σύγκλητο προς τα Τμήματα να πραγματοποιήσουν όλες τις διαλέξεις αλλά και τα φροντιστηριακά μαθήματα με μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας"

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ενημέρωση προς τους φοιτητές του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από τον Πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου (Φ.Σ.), Φίλη Αστέριο, μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» σχετικά με το Χειμερινό Εξάμηνο και τα μαθήματα των φοιτητών: 


"Αγαπητοί Συμφοιτητές,

Αιτία του σημερινού μηνύματος, είναι η ενημέρωση για την επίσημη απόφαση που έλαβε κεντρικά το Πανεπιστήμιό μας σχετικά με τη λειτουργία του το προσεχές ακαδημαϊκό εξάμηνο 2020 – 2021. 

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ των τμημάτων και των πρυτανικών αρχών, σε μια προσπάθεια ανάλυσης όλων των δεδομένων και των δυνατοτήτων που έχει το κάθε τμήμα και το Πανεπιστήμιο κεντρικά για να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό έργο σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καθόλου καλά για την Αττική και αυτό σίγουρα λήφθηκε ως παράμετρος για την τελική απόφαση. 

Στην ουσία..

Βασιζόμενοι στην πρόσφατη ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) σχετικά με την λειτουργία των ΑΕΙ, δόθηκε η οδηγία από τη Σύγκλητο προς τα Τμήματα να πραγματοποιήσουν όλες τις διαλέξεις αλλά και τα φροντιστηριακά μαθήματα με μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Στο κομμάτι που αφορά τα εργαστηριακά μαθήματα, αυτά μένουν στην κρίση του εκάστοτε καθηγητή. Όπως φαίνεται, στα περισσότερα θα ακολουθηθεί ένα υβριδικό μοντέλο εξ αποστάσεως και δια ζώσης άσκησης.

Η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εφόσον σε κάθε περίπτωση παρέχει τη δυνατότητα αυτή ο φορέας.

Σημείωση:

Εάν υπάρξει το επόμενο διάστημα περιθώριο για συζήτηση, για το ενδεχόμενο να πάμε έστω και για ένα μάθημα στο Πανεπιστήμιο, θα δοθεί προτεραιότητα στους πρωτοετείς συμφοιτητές μας και στα έτη μικρότερων ετών γιατί, ειδικά οι πρωτοετείς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια δύσκολη κατάσταση και δεν θα έχουν δει καν πως είναι το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν. 

Γι’ αυτούς πρώτα και κύρια θεωρείται επιβεβλημένη μια πρώτη επαφή με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές και δύσκολες αποφάσεις, ούτε εμείς είμαστε χαρούμενοι για αυτές τις συνθήκες, αλλά οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στην κοινότητα της οποίας είμαστε ενεργά μέλη.

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις και τα μηνύματα που μας στέλνετε όλο αυτό το διάστημα!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr