Προς τους 250 φοιτητές – εθελοντές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Προς τους 250 φοιτητές – εθελοντές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Αγαπητοί μελλοντικοί συνάδελφοι, είμαι ένας από τους αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ενας από εσάς. Είστε οι μελλοντικοί μου συνάδελφοι.

Το 1988 είχα έρθει από την πόλη μου, από μακριά, γεμάτος όνειρα και ενθουσιασμό στα Χανιά για να φοιτήσω στο Π.Κ. και… δεν ξανάφυγα. Το έχουν αυτό τα φιλόξενα Χανιά και οι κάτοικοί τους: σε κρατούν… Και αν φύγεις… πάντα επιστρέφεις.


Σήμερα όντας επαγγελματίας στα Χανιά, αλλά πρώτιστα γονιός, με αφορμή την πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση για την Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας που διοργανώθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, έχω την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, τους φοιτητές του Πολυτεχνείου ΜΑΣ, τους μελλοντικούς μου συνάδελφους, για τα όμορφα χαμόγελά σας και την αισιοδοξία που μοιράσατε σε χιλιάδες γονείς και παιδιά.

Αγαπητοί μελλοντικοί συνάδελφοι, στην εκδήλωση του Πολυτεχνείου συνδράματε με δύο τρόπους στα χιλιάδες μικρά Χανιωτόπουλα που σας επισκέφτηκαν, χωρίς ίσως να το έχετε συνειδητοποιήσει: τους «δημιουργήσατε» μνήμες, αλλά και όνειρα ώστε να στοχεύσουν μελλοντικά… Να το θυμάστε αυτό… Ο εθελοντισμός σας λειτουργεί με θετικό πολλαπλασιαστικό τρόπο στις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα διψά για τα θετικά μηνύματα που εσείς στέλνετε με τις προσπάθειές σας. Το μήνυμα που στέλνετε είναι πως ΝΑΙ υπάρχει και άλλη Ελλάδα: η Ελλάδα των προσπαθειών και των επιτευγμάτων.

Τα φοιτητικά σας χρόνια στα Χανιά φροντίστε να τα αξιοποιήσετε με τον πιο ωφέλιμο και δημιουργικό τρόπο για εσάς τους ίδιους, τις οικογένειές σας και τη χώρα μας.

Και να θυμάστε: δύο Πολυτεχνεία έχει η χώρα μας.

Το ένα είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης… στα Χανιά.

Το Πολυτεχνείο ΜΑΣ.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ!

Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος,

διπλ. μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης

Υ.Γ.. Εννοείται πως οι εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου Κρήτης έριξαν αμέτρητες ώρες δουλειάς, πέραν των κανονικών ωραρίων εργασίας, για να υλοποιηθεί αυτός ο υπέροχος θεσμός εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Να ευχηθούμε αυτή η εκδήλωση να συνεχιστεί ώστε και τα μελλοντικά Χανιωτόπουλα να έχουν πρόσβαση στον όμορφο κόσμο της επιστήμης… Θερμά συγχαρητήρια και στον Χανιώτη πρύτανη του Π.Κ. κ. Διγαλάκη. Πάντα τέτοια.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr