Νάντια Ανθούλη, Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελληνίδα φοιτήτρια, παγκόσμιο διαγωνισμό, πυρηνικών όπλων Ελληνίδα φοιτήτρια διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων

Ελληνίδα φοιτήτρια διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων

Παγκόσμια διάκριση κατάφερε να κατακτήσει η 26χρονη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Νάντια Ανθούλη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η τελειόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – Πολυτεχνείου Κρήτης διακρίθηκε στο διαγωνισμό καλύτερης αφίσας που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη με αφορμή την 70η επέτειο εξάλειψης των πυρηνικών όπλων και των όπλων μαζικής καταστροφής.


Νάντια Ανθούλη

"Κατά καιρούς οι φίλοι μου και εγώ ψάχνουμε στο διαδίκτυο για επερχόμενους διαγωνισμούς, προκειμένου να διοχετεύσουμε κάπου τη δημιουργικότητα μας. Κάπως έτσι βρήκα και το συγκεκριμένο διαγωνισμό των Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την 70η επέτειο εξάλειψης των πυρηνικών όπλων και των όπλων μαζικής καταστροφής. Ζητούσαν από τους συμμετέχοντες να ενώσουν τις φωνές τους και να δώσουν ένα μήνυμα σχετικά με τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων” ανέφερε η Νάντια Ανθούλη στη HuffPost Greece.

Η Νάντια έστειλε την αφίσα που δημιούργησε το περασμένο Ιανουάριο ενώ πήρε την απάντησή στις 8 Μαρτίου. 

Ποια ήταν η απάντησή τους την ρωτάω: "Μου έδωσαν συγχαρητήρια τονίζοντας μου ότι είναι στην 12α. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από 4.000 αφίσες. Μου δόθηκε ένας έπαινος και αναμένω το χρηματικό έπαθλο".

Τι είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσει μέσα από την αφίσα: "Προσπάθησα να θέσω ένα προβληματισμό πάνω στο τι θα γινόταν σε μια κοινωνία όπου οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκεί που τα πουλιά, το κατ εξοχήν σύμβολο της ειρήνης και της ελευθερίας, ελευθερώνονται ενώ τα όπλα φυλακίζονται για πάντα. Ταυτόχρονα ήθελα να περνάει ένα ξεκάθαρο και άμεσο μήνυμα, εστιασμένο ως προς το κοινωνικό του αντίκτυπο πλην όμως χιουμοριστικό ώστε να γίνεται αντιληπτό με μια πρώτη ματιά " και προσθέτει: "Θεωρώ σημαντική την ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων ενώ οραματίζομαι ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον με περισσότερο σκεπτόμενους και ευσυνείδητους ανθρώπους".

"Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό", είναι η απάντηση που δίνει για το τι θέλει να κάνει στο άμεσο μέλλον.

Πατώντας ΕΔΩ θα δείτε όλες τις αφίσες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

Περισσότερα άρθρα που αφορούν τη Φοιτητική Ζωή μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ή ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr