Πολυτεχνείο Κρήτης: Πειθαρχική δίωξη σε φοιτητή για «αφισορύπανση»

Πολυτεχνείο Κρήτης: Πειθαρχική δίωξη σε φοιτητή για «αφισορύπανση»

Σε καταγγελία για απειλές πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης προχωρά ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Ιδρύματος.

Η καταγγελία αφορά περιστατικό εκφοβισμού από συγκεκριμένους καθηγητές προς φοιτητές επειδή οι τελευταίοι τοποθέτησαν αφίσες στον χώρο του Πολυτεχνείου. 


Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος καθηγητές της Σχολής ΗΜΜΥ εξαπέλυσαν στις 12/10 απειλές σε βάρος φοιτητών για πειθαρχικές διώξεις με την κατηγορία της «αφισορύπανσης», με αποκορύφωμα την αποστολή email με πρόσκληση για «απολογία» σε  συνδικαλιστή στους φοιτητικούς συλλόγους ΗΜΜΥ και Ενιαίου Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και πρόεδρο του πρώτου εξ αυτών.

Οι εν λόγω καθηγητές, κατέβασαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό που αφορούσε την ενημέρωση του συλλόγου για ζητήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας, ζητούσαν επίμονα τα ονόματα των παρόντων φοιτητών φωνάζοντας και απειλώντας: “ασφάλεια είμαι και θα κάνω ότι θέλω” , “θα σε διώξω από το Πολυτεχνείο”, “θα φας πειθαρχικό και θα σε στείλω σπίτι σου για 6 μήνες”. Λίγη ώρα αργότερα στάλθηκε σχετικό email στον συμφοιτητή μας, από τον κοσμήτορα του ΗΜΜΥ με κλήση σε "εξηγήσεις"

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η στοχοποίηση των φοιτητών, με αφορμή την ύπαρξη συνδικαλιστικού υλικού στο χώρο του πανεπιστημίου, αποτελεί ευθεία επίθεση απέναντι στον Φοιτητικό Σύλλογο, τα όργανα και τις δράσεις του και αποτελεί ακραία αυταρχική κίνηση που αποπνέει αντιλήψεις και πρακτικές της σκοτεινής εποχής της δικτατορίας, όταν το σπουδαστικό της ασφάλειας και οι εγκάθετοι της χούντας καταδίωκαν φοιτητές για την πολιτική τους δράση και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα καταδίκασε όλο το προηγούμενο διάστημα, πετυχαίνοντας  με τους αγώνες μας την αναβολή του αυταρχικού μέτρου τη πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου έχουν πάρει απόφαση για κινητοποίηση την Πέμπτη 14/10 στις 10:00, στην κοσμητεία του ΗΜΜΥ στο Πολυτεχνείο Κρήτης (κτ. επιστημών - τμήμα ΗΜΜΥ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr