Οι νέες εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης - 250 δωμάτια για 300 φοιτητές

Οι νέες εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης - 250 δωμάτια για 300 φοιτητές

H Εστία του Πολυτεχνείου Κρήτης καλωσορίζει τους φοιτητές στα Χανιά, με περισσότερα από 250 δωμάτια και 300 θέσεις!

Η Φοιτητική Εστία βρίσκεται εντός της Πολυτεχνειούπολης, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Πoλυτεχνείου Κρήτης στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Χανίων.


Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα και διαθέτουν κλιματισμό, ατομικό λουτρό, τηλέφωνο, καθώς και ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο (Internet), ενώ έχουν προβλεφθεί 12 δωμάτια για άτομα με αναπηρία.

Το συγκρότημα κτιρίων της Φοιτητικής Εστίας, κατασκευάστηκε σε τρεις διαφορετικές φάσεις.

Α' Φάση Φοιτητικής Εστίας (1993)
Το συγκρότημα της Α' φάσης παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε 76 φοιτητές (72 μονόκλινα και 2 δίκλινα δωμάτια). Στους 11 επιμέρους πυρήνες υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι με καθιστικά, πλυντήρια, ψυγεία και πολυκούζινα.

Β' Φάση Φοιτητικής Εστίας (2018, 2019)
Το συγκρότημα της Β' φάσης έχει παραδοθεί και παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε 60 φοιτητές (60 μονόκλινα δωμάτια). Στους 4 επιμέρους πυρήνες και σε κάθε έναν από τους 3 ορόφους υπάρχει κοινόχρηστος χώρος με καθιστικό, πλυντήριο, ψυγείο και κουζίνα.

Γ' Φάση Φοιτητικής Εστίας (2021)
Το συγκρότημα της Γ' φάσης παραδίδεται το καλοκαίρι του 2021. Αρχιτεκτονικά είναι ίδιο με το συγκρότημα της Β' Φάσης, ωστόσο περιλαμβάνει 8 επιμέρους πυρήνες και παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε 165 φοιτητές (69 μονόκλινα και 48 δίκλινα δωμάτια).

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr