Πολυτεχνείο Κρήτης: "Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου: Παρόν και Μέλλον"

Πολυτεχνείο Κρήτης: "Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου: Παρόν και Μέλλον"

Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που προσφέρει, διοργανώνει διάλεξη με θέμα:

«Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου: Παρόν και Μέλλον»


την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 στις 18.00 με ομιλητή τον κ. A. Μελετίου, Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της διάλεξης είναι

  1. Ψηφιακός Μετασχηματισμός, απλοποίηση διαδικασιών στο Δημόσιο και εξυπηρέτηση του Πολίτη: περιγραφή υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο: gov.gr, ενοποίηση μητρώων, ψηφιακά ραντεβού-MyDeskLive, τηλε-εργασία, διαλειτουργικότητα πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου Τομέα κ.ά.
  2. Κυβερνητικό Cloud (G-Cloud): υπηρεσίες hybrid Cloud στο Δημόσιο, Νόμος 4727/2020, Enterprise Agreement με Microsoft, κεντρικοποίηση υπηρεσιών, G-Cloud Next Generation
  3. Οι τάσεις του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού Τομέα για υιοθέτηση νέων τεχνολογιών Δημόσιας Διοίκησης: CRM, Big Data Analysis, Artificial Intelligence, Robotics Process Automation κ.ά.
  4. Προγραμματισμός επόμενης τριετίας στη χώρα: ενδεικτικά: ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, Central gov-ERP και CRM, νέες ταυτότητες κ.ά., Ψηφιακή Βίβλος 2020-2025 και έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης (RRF-Recovery and Resilience Facility)

Σύντομο Βιογραφικό

 Ο Άρης Μελετίου αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1997 και έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ιδίου Ιδρύματος το 2001 και το 2012 αντίστοιχα. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών. 

Έχει συμμετάσχει στην μελέτη και υλοποίηση σημαντικών έργων πληροφορικής ενώ επίσης έχει συμμετοχή σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος ανάπτυξης υπηρεσιών και διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων και του λογισμικού μηχανοργάνωσης της Βιβλιοθήκης του Πολυτεχνείου Κρήτης, εργάστηκε ως Προϊστάμενος του Τμήματος Διοικητικής Υπολογιστικής Υποδομής της Διεύθυνσης Δικτύων του Ιδρύματος και ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων. 

Από τον Φεβρουάριο του 2018 εργάζεται ως Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συντονίζει σημαντικά έργα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Πρόσκληση Zoom

Topic: ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΠΜΣ ΜΠΔ

Time: May 21, 2021 18:00 Athens

Join Zoom Meeting: 

https://tuc-gr.zoom.us/j/91417873696?pwd=R0MybW5UUk4ybjhYMFFFWFdUOVpTdz09

Meeting ID: 914 1787 3696

Password: 861832

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr