O Νικόλαος Καλογεράκης, Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης έσπασε το φράγμα των 10.000 αναφορών σύμφωνα με την ιστοσελίδα Google Scholar Citations

O Νικόλαος Καλογεράκης, Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης έσπασε το φράγμα των 10.000 αναφορών σύμφωνα με την ιστοσελίδα Google Scholar Citations

O Nικόλαος Καλογεράκης, Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 αναφορών (citations), σύμφωνα με την ιστοσελίδα Google Scholar Citations. Είναι κατά σειρά ο πέμπτος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης που επιτυγχάνει αυτή την επίδοση, μετά τους καθηγητές Μάρκο Παπαγεωργίου, Μίνω Γαροφαλάκη, Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη και Κώστα Συνολάκη.

Σύντομο Βιογραφικό:


Ο Νικόλαος Καλογεράκης είναι Καθηγητής Βιοχημικής Μηχανικής στην Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πριν επαναπατριστεί ήταν καθηγητής στο University of Calgary (Καναδάς) όπου ξεκίνησε ως Assistant Professor και σε 7 χρόνια έγινε τακτικός καθηγητής. Εν συνεχεία υπηρέτησε στο State University of New Yorκ (SUNY-Buffalo, ΗΠΑ) ως καθηγητής Βιοχημικής Μηχανικής προτού έρθει με την οικογένεια του στα Χανιά. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός από το ΕΜΠ με Masters από το McGill University (Μόντρεαλ, Καναδάς) και διδακτορικό από το University of Τορόντο. Είναι ένας εκ των δύο πρώτων καθηγητών του τμήματος ΜΗΠΕΡ που ξεκίνησαν το τμήμα ΜΗΠΕΡ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΜΗΠΕΡ για δύο θητείες και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Οι ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζονται στην ανάπτυξη περιβαλλοντικών διεργασιών με έμφαση: 

1) στις τεχνολογίες βιοεξυγίανσης και φυτοεξυγίανσης για την αποκατάσταση ρυπασμένων εδαφών και υπογείων υδάτων, 

2) στην προστασία και αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος (από πετρελαιοειδή και πλαστικά), 

3) σε νέα συστήματα οξυγόνωσης και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, καθώς και στη μαθηματική μοντελοποίηση περιβαλλοντικών διεργασιών. 

Επί του παρόντος, η ομάδα του συμμετέχει σε 3 ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ (Horizon2020) και ήταν συντονιστής του μεγάλου FP-7 έργου KILL*SPILL που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Έχει εξαιρετική εμπειρία στην διαχείριση ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών (FP5, FP6, FP7, H2020, LIFE, LIFE+, Interreg] καθώς και εθνικών έργων. Το ερευνητικό έργο του καθηγητή Ν. Καλογεράκη περιλαμβάνει πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ένα βιβλίο, 187 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και περισσότερες από 170 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Με βάση το Scopus έχει περισσότερες από 7100 αναφορές με H-index 44 (ενώ με βάση το Google Scholar έχει >10.000 αναφορές και H-index 52). Είναι στο Editorial Board 5 επιστημονικών περιοδικών και Guest Editor σε 11 special journal issues. 

Έχει διατελέσει ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως Sherpa, στο High Level Group on Key Enabling Technologies (2013-2015), μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την δημιουργία 3 μεγάλων βραβείων για την περισυλλογή των πλαστικών από την θάλασσα, και τέλος μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Περιβαλλοντική Βιοτεχνολογία που επισκέφθηκε την Κίνα για την δημιουργία κοινών ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα είναι μέλος της πλατφορμας Περιβάλλοντος της ΓΓΕΤ, και μέλος του ΕΛΙΔΕΚ στον τομέα Περιβάλλοντος.

Στις 8/12/2017, στα πλαίσια της τελετής απονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων & Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης του Πολυτεχνείου Κρήτης, του απονεμήθηκε το βραβείο Αριστείας του Πολυτεχνείου Κρήτης σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου στον τομέα της Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. 

Google Scholar:

Το Google Scholar είναι μία ελεύθερα προσβάσιμη μηχανή αναζήτησης Ιστού που αναπαράγει και μεταδίδει το πλήρες κείμενο της επιστημονικής βιβλιογραφίας σε μια σειρά από μορφές εκδόσεων και επιστημονικών κλάδων. Ο δείκτης Google Scholar περιλαμβάνει τα πιο έγκριτα σε απευθείας σύνδεση επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, προδημοσιεύσεις, περιλήψεις, τεχνικές εκθέσεις, και άλλες επιστημονικές βιβλιογραφικές έρευνες, συμπεριλαμβανομένων και των διπλωμά

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr