Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης από φοιτητές

Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες διαγραφές των «λιμναζόντων» φοιτητών.

Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Η Πρυτανεία για το θέμα των διαγραφών έλαβε όλα τα μέτρα για να μην διαγραφούν φοιτητές που εμπίπτουν σε διατάξεις του νόμου και προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους:


  • θέσπισε, μέσω του οργανισμού, ευνοϊκότερες διατάξεις για τις διαγραφές στα πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος,
  • πρότεινε μέτρα στους κοσμήτορες προκειμένου να προστατευτούν άμεσα οι φοιτητές που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους
  • ανακοίνωσε ότι, εαν δεν δοθεί συνολική λύση σε όλα τα πανεπιστήμια, θα εφαρμόσει με κανονιστική απόφαση της συγκλήτου τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις του οργανισμού από τώρα ώστε να μην διαγραφούν φοιτητές. Σημειώνουμε ότι η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης ήταν η μόνη που προέβη σε αυτή την κίνηση,
  • σε συντονισμό με τους πρυτάνεις των υπολοίπων πανεπιστημίων πέτυχε την ψήφιση τροπολογίας η οποία δίνει δύο επι πλέον εξεταστικές σε φοιτητές που θα διαγράφονταν στις 31/8/2014, και παρατείνει την προθεσμία διαγραφής έως τις 30/4/2015. Έως τότε θα έχει δημοσιευθεί ο οργανισμός του Ιδρύματος, και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Σήμερα στη Βουλή δεν ψηφίζονται οι διαγραφές, αλλά τροπολογία που παρατείνει τις προθεσμίες προς όφελος των φοιτητών που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Παράλληλα, η πρυτανεία έκανε ότι ήταν απαραίτητο ώστε να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. 

Επομένως, η κατάληψη της Διοίκησης, που αποφασίστηκε από το ΔΣ του συλλόγου των φοιτητών, στερείται αντικειμένου, δυσχεραίνει το συντονισμό των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος και ζημιώνει τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το Ίδρυμα γενικότερα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr