Σχετικά με την υπαγωγή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη

Σχετικά με την υπαγωγή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη, στο Παράρτημα V της Κοινοτικής Οδηγίας 2005/36/ΕΚ που περιλαμβάνει τις αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Σχολές Νοσηλευτικής

Θέμα: Σχετικά με την υπαγωγή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα τη Σπάρτη, στο Παράρτημα V της Κοινοτικής Οδηγίας 2005/36/ΕΚ που περιλαμβάνει τις αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Σχολές Νοσηλευτικής.

Με κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις από τον Οκτώβριο του 2010, οπότε και προέκυψε το εν λόγω θέμα, ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί ως οφείλει στις απαιτούμενες ενέργειες για την υπαγωγή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στη Σπάρτη, στον κατάλογο με τις αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημιακές Σχολές Νοσηλευτικής, κατοχυρώνοντας μ αυτόν τον τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της.


Όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν, όταν από σφάλμα της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν συμπεριλήφθηκε στο σχετικό Παράρτημα του ΠΔ 38/2010 το Τμήμα Νοσηλευτικής Σπάρτης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έκτοτε διάφορα γραφειοκρατικά θέματα κυρίως για τους αποφοίτους του Τμήματος που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή να εργαστούν στο εξωτερικό.

Αυτό συνιστά κατάφωρη αδικία έναντι των αποφοίτων του Τμήματος, διότι αποτελεί το δεύτερο Πανεπιστημιακό Τμήμα Νοσηλευτικής της χώρας μας και γενικότερα ως Τμήμα λειτουργεί υποδειγματικά, έχοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις αλλά και με υψηλό επίπεδο σπουδών και καλή κατάρτιση των αποφοίτων του.

Στην τελευταία απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Παιδείας, τον Οκτώβριο του 2011, μου γνωστοποιήθηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει μέσω της μόνιμης αντιπροσωπείας μας στην Ε.Ε αίτημα επικαιροποίησης του σχετικού Παραρτήματος της υπ. αρ. 2005/36 Κοινοτικής οδηγίας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εκτιμηθεί ο απαιτούμενος χρόνος ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας . Ερωτάται συνεπώς ο κ. Υττουργός:

Έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση του Παραρτήματος V της Κοινοτικής Οδηγίας, ώστε να συμπεριληφθεί και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον κατάλογο με τις αναγνωρισμένες Σχολές Νοσηλευτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Εάν όχι, πότε αναμένεται ότι θα γίνει αυτό;

Ο ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr