Συνάντηση Δήμου Τρίπολης με εκπροσώπους φοιτητών του Παν. Πελοποννήσου (Τρίπολη) - Θέσεις και αιτήματά Συνάντηση Δήμου Τρίπολης με εκπροσώπους φοιτητών του Παν. Πελοποννήσου (Τρίπολη) - Θέσεις και αιτήματά

Συνάντηση Δήμου Τρίπολης με εκπροσώπους φοιτητών του Παν. Πελοποννήσου (Τρίπολη) - Θέσεις και αιτήματά

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή με εκπροσώπους των φοιτητών και των δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη την Τετάρτη 29 Απριλίου το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος Τρίπολης υποδέχθηκε τους φοιτητές και άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών αλλά και των συνθηκών της παραμονής τους στην Τρίπολη και της καθημερινότητάς τους στο Πανεπιστήμιο.


Οι φοιτητές επέδωσαν επιστολή στον κ. Παυλή, όπου εξηγούν τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους. Και από τις δύο πλευρές, εκφράστηκε η διάθεση για αμοιβαία συνεργασία, ώστε να προσπελαστούν τα προβλήματα που καθημερινά συναντούν οι φοιτητές κυρίως ως προς την πρόσβασή τους στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Παυλής, από την πλευρά του, τόνισε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο αποτελεί ντροπή, και τόνισε ότι ο δήμος δεν υπόσχεται ότι θα προχωρήσει στην ανακατασκευή του, διότι είναι υποχρέωσή του να το κάνει.

Ακόμη, πληροφόρησε τους φοιτητές ότι έχει οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, και παράλληλα ότι θα καταβληθεί η προσπάθεια η πόλη να «ανοίξει» προς τα έξω, με έργα ουσιαστικών υποδομών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο. Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε τη δημιουργία περιφερειακής οδού που θα ενώνει τους γύρω δρόμους, ενώ τόνισε ότι θα φροντίσει για την ηλεκτροδότηση του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο, για τη δημιουργία πεζοδρομίων, για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, για τη δημιουργία δρόμου διπλής κατεύθυνσης με νησίδα, προκειμένου να διευκολύνονται περαιτέρω οι μετακινήσεις.

Τέλος, ο κ. Παυλής ανακοίνωσε ότι είναι στην πρόθεσή του ο δρόμος μπροστά από το Πανεπιστήμιο να μετονομαστεί από Γ. Καραϊσκάκη σε οδό Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, προς τιμήν του μεγάλου μαθηματικού.

Το δελτίο Τύπου τηςνομάδας (Ανεξάρτητοι φοιτητές Τρίπολης) αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

έχοντας πολλές φορές επικοινωνήσει και συζητήσει μαζί σας και με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την ακαδημαϊκή κοινότητα σας αποστέλλουμε την παρούσα αίτηση-επιστολή. Έχοντας ιδίαν πείρα, γνωρίζετε πως ο δρόμος που οδηγεί από το κέντρο της πόλης προς το πανεπιστήμιο και αντίστροφα είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

 Πιο συγκεκριμένα ο δρόμος στα περισσότερα σημεία είναι στενός, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς φωτισμό και το οδόστρωμα είναι σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα η ζωή των φοιτητών και όχι μόνο να τίθεται σε κίνδυνο. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τα άνω, καθιστούν απαραίτητη την μελέτη και κατασκευή νέου δρόμου ο οποίος θα διασφαλίζει την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση όλων.

 Είμαστε σίγουροι και μετά από τις προσωπικές σας διαβεβαιώσεις κατά τις συναντήσεις μας τους προηγούμενους μήνες, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα ολοκληρώνοντας τη μελέτη και δίδοντας στην Τρίπολη ένα έργο κόσμημα για την ίδια την πόλη αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 Εκτός αυτού τα πάγια και διαρκή αιτήματα μας ,τα οποία σας έχουμε ήδη αναφέρει, τα γνωρίζετε και θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στα εξής:

-Δημιουργία στάσης με στέγαστρο για το αστικό λεωφορείο πλησίον του κτιρίου οικονομικών επιστημών

-Την επιπλέον διάθεση θέσεων πρακτικής άσκησης στις υπηρεσίες του δήμου ώστε οι φοιτητές και των δυο τμημάτων να συμβάλουν παραγωγικά στον τόπο που σπουδάζουν.

Τέλος θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τις πολλές ευκαιρίες που μας έχετε δώσει έχοντας την πόρτα σας πάντα ανοιχτή στους φοιτητές με γνώμονα πάντοτε το καλό

της φοιτητικής μας κοινότητας και της Τρίπολης.

ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

Εκπροσωπώντας την

“ΟΜΑΔΑ” (Ανεξάρτητοι  Φοιτητές  Τρίπολης) :

 

      ΚΑΝΕΛΛΟΣ   ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                                     ΜΠΑΡΔΑΚΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ

      (Πρόεδρος Δ.Σ. Τμήματος                                                                        Υπεύθυνη πόλης

Πληροφορικής κ’ Τηλεπικοινωνιών)                                                               “ΟΜΑΔΑΣ”

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr