Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διέγραψε τον Βλαντιμίρ Πούτιν από επίτιμο διδάκτορα

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διέγραψε τον Βλαντιμίρ Πούτιν από επίτιμο διδάκτορα

Στην απόφαση να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μετά από πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη και υπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Ο τίτλος του είχε απονεμηθεί το 2018 «για την προσφορά του στα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία».


Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αφαίρεσε τον τίτλο το επίτιμου διδάκτορα από τον πρόεδρο της Ρωσίας, αφότου το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχει έδρα στην Καλαμάτα είχε λάβει την σχετική απόφαση το 2017.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στην Αθήνα όπου έγινε η αναγόρευση του Ρώσου προέδρου σε επίτιμο διδάκτορα «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία», όπως ανέφερε το πανεπιστήμιο τότε.

Δεν έχει πάρει απόφαση το ΕΚΠΑ

Όσον αφορά στο ΕΚΠΑ, που το 2001 επί πρυτανείας Γ. Μπαμπινιώτη είχε απονείμει στον Πούτιν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί ως σήμερα απόφαση για αφαίρεση του τίτλου από τον Ρώσο πρόεδρο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr