Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Τη διαλεύκανση της υπόθεσης παρενόχλησης ζητά το Τμήμα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Τη διαλεύκανση της υπόθεσης παρενόχλησης ζητά το Τμήμα

«Οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές, εφόσον αποδειχθούν, δεν προσβάλλουν μόνον την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των φοιτητριών και των φοιτητών μας, αλλά θίγουν και τον ίδιο τον πυρήνα της πανεπιστημιακής μας κοινότητας».

Την διαλεύκανση της υπόθεσης των καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ζητούν με ανακοίνωσή τους η Πρόεδρος και τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.


«Οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές, εφόσον αποδειχθούν, δεν προσβάλλουν μόνον την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των φοιτητριών και των φοιτητών μας, αλλά θίγουν και τον ίδιο τον πυρήνα της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση

Κατόπιν της ανακοίνωσης των πρυτανικών αρχών και των δημοσιεύσεων στον τύπο σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 17 Φεβρουαρίου 2022, η Πρόεδρος του Τμήματος συγκάλεσε άμεσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία συνεδρίασε σήμερα, την 18η Φεβρουαρίου και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών λάβαμε το πρώτον γνώση της συγκεκριμένης καταγγελίας με την κοινοποίηση της επιστολής του καταγγέλλοντος φοιτητή το απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου. Οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές, εφόσον αποδειχθούν, δεν προσβάλλουν μόνον την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των φοιτητριών και των φοιτητών μας, αλλά θίγουν και τον ίδιο τον πυρήνα της πανεπιστημιακής μας κοινότητας. Η Συνέλευση ζητά την διαλεύκανση της υπόθεσης και εμπιστεύεται τις δρομολογημένες διαδικασίες πειθαρχικής και ποινικής διερεύνησης από τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου και της Πολιτείας.  Το Τμήμα μας, και μέσω θεσμοθετημένων ακαδημαϊκών διαδικασιών, βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε ζήτημα που αφορά τη φοιτητική κοινότητα και προασπίζεται το Πανεπιστήμιο ως χώρο ευνομούμενο, διαφανή και ασφαλή για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr