Ψήφισμα του Δ.Σ. του Φ.Σ. Φιλολογίας Καλαμάτας

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Φ.Σ. Φιλολογίας Καλαμάτας

Το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου Φιλολογίας Καλαμάτας τάσσεται υπέρ του παρακάτω ψηφίσματος που αφορά το όργιο καταστολής σε βάρος της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο: 

"Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής που είχε ως στόχο την σημερινή συγκέντρωση σωματείων και φοιτητικών συλλόγων για τον συμβολικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.


Απέναντι στην συντεταγμένη πορεία που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση έστειλε αστυνομία, απάντησε με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, δεκάδες προσαγωγές στο σωρό και προκάλεσε τραυματισμούς διαδηλωτών. Ενώ ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες κάνουν σφήνες πάνω στον κόσμο, πέφτουν πάνω τους, τους βρίζουν και τους προκαλούν. 

Η μάσκα της κυβέρνησης έπεσε! Φάνηκε ότι η προστασία από την πανδημία ήταν το πρόσχημα πίσω από την ένταση της καταστολής, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως οι μόνοι που τελικά αγνόησαν τα μέτρα και τις αποστάσεις ηταν κυβέρνηση και οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί. Είναι πλέον φανερό πως ο στόχος της κυβέρνησης ήταν από την μια να μετακυλήσει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στο σύστημα υγείας στους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τον λαό για να κρύψει τις δικές τις εγκληματικές ευθύνες για τα τραγικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων. Ήθελε επίσης να μην ακουστούν το αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου ήθελε να ξεμπερδέψει μια και καλή με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα που σήμερα έστειλαν δεκάδες εργαζομένων, φοιτητών και λαού. 

Είχαμε προειδοποιήσει πως τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό και σήμερα το αποδείξαμε! Ακυρώσαμε στην πράξη την ένταση της καταστολής, σπάσαμε τις απαγορεύσεις. Το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα κάτω από όλες τις συνθήκες ακούστηκε δυνατά. 

Έσπειραν ανέμους και θα θερίζουν θύελλες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της στον αγώνα για υγεία, μόρφωση, δουλειά ζωή στο ύψος των αναγκών μας".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr