Νέα υποδομή πιστοποίησης φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Νέα υποδομή πιστοποίησης φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ενημερώνει τη φοιτητική κοινότητα ότι:

1. Ολοκληρώθηκε η δημιουργία νέας υποδομής πιστοποίησης φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 


2. Με τη νέα υποδομή έχετε τη χρήση σειράς υπηρεσιών, στις οποίες πραγματοποιείτε είσοδο με τον ίδιο λογαριασμό (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης). 

3. Για θέματα λειτουργίας του ιδρυματικού λογαριασμού σας, καλείστε να μεταβαίνετε στη διεύθυνση https://studentaccount.uop.gr. Παρέχονται οδηγίες και μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα στην τεχνική υποστήριξη για πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με τη λειτουργία του λογαριασμού σας.

4. Σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου έχει αποδοθεί νέος ιδρυματικός λογαριασμός email στη πλατφόρμα G-Suite της Google, ο οποίος έχει τη μορφή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. όπου username το όνομα χρήστη που έχετε στον ιδρυματικό λογαριασμό της νέας υποδομής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

5. Για να εισέλθετε στον νέο ιδρυματικό λογαριασμό email, με τη χρήση προγράμματος περιήγησης (FireFox, Chrome, Internetet Explorer κλπ.) μεταβείτε στη διεύθυνση: mail.go.uop.gr συμπληρώστε τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού και έχετε πρόσβαση στο νέο email αλλά και σε εργαλεία της πλατφόρμας GSuite

6. Παρακαλείστε να παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Τμήματός σας, διότι θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις τις επόμενες ημέρες, με την ολοκλήρωση της μετάβασης των τοπικών υπηρεσιών στη νέα ενιαία υποδομή πιστοποίησης χρηστών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οδηγίες ενεργοποίησης ιδρυματικού λογαριασμού για πρωτοετείς

Αγαπητή φοιτήτρια,

Αγαπητέ φοιτητή

Καλώς ορίσατε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,

Για να ενεργοποιήσετε τον ιδρυματικό λογαριασμό σας, μεταβείτε στη διεύθυνση: https://uregister.uop.gr, εκκινήστε και ολοκληρώστε την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Το όνομα χρήστη που σας έχει αποδοθεί θα σας εμφανιστεί στη διάρκεια της ενεργοποίησης. Αναλυτικές οδηγίες διατίθενται στη διεύθυνση: https://studentaccount.uop.gr/help/uregister

Με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας, μπορείτε να κάνετε είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τμήματός σας, σε όλη τη διάρκεια των σπουδών σας.

Εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, μεταβείτε στη διεύθυνση: https://studentaccount.uop.gr συμπληρώστε και υποβάλετε αίτημα προς τη Τεχνική Υποστήριξη και θα σας αποσταλούν οδηγίες για τη τακτοποίηση του προβλήματος.

Με την επιτυχή ενεργοποίηση του λογαριασμού σας, σας προτείνουμε να διατηρείτε ενημερωμένα τα δευτερεύοντα στοιχεία επικοινωνίας: κινητό και προσωπικό e-mail (όχι @uop.gr).

Μεταβείτε στη διεύθυνση https://mypassword.uop.gr, πραγματοποιείστε είσοδο με το όνομα χρήστη και το κωδικό του ιδρυματικού λογαριασμού σας και ενημερώστε την καρτέλα σας με κινητό τηλέφωνο και προσωπικό e-mail (όχι @uop.gr), για να μπορείτε μελλοντικά να ορίσετε νέο κωδικό σε περίπτωση που τον ξεχάσετε.

Σας ευχόμαστε να έχετε καλές σπουδές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr