Μετακίνηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σπουδές μέσω ERASMUS+ (ΑΙΤΗΣΕΙΣ)

Μετακίνηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σπουδές μέσω ERASMUS+ (ΑΙΤΗΣΕΙΣ)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών (προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες) των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, να φοιτήσουν με επιχορήγηση σε συνεργαζόμενα Ιδρύματα του εξωτερικού (βλ. αναλυτική κατάσταση των Ιδρυμάτων στο uop.gr/erasmus/Διμερείς Συμφωνίες) για το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ EΞΑΜΗΝΟ του Aκαδημαϊκού Έτους 2018/19  και με πλήρη αναγνώριση για το χρονικό διάστημα σπουδών τους.

Οι φοιτητές που μετακινήθηκαν για σπουδές ή πρακτική άσκηση κατά το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus, μπορούν να μετακινηθούν στο Erasmus+, ωστόσο η περίοδος μετακίνησής τους θα πρέπει να συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο μετακίνησης των 12 μηνών. Το ίδιο ισχύει και για τους zero grant φοιτητές. 


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

  1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή www.uop.gr/erasmus/
  2. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας [Ζητείται αυτεπάγγελτα με τη σύμφωνη γνώμη του αιτούντος] 
  3. Αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας

Συμπληρωματικά για μεταπτυχιακούς φοιτητές: Έγγραφο σύμφωνης γνώμης από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Συμπληρωματικά, για υποψήφιους διδάκτορες: Έγγραφο σύμφωνης γνώμης από την Τριμελή Επιτροπή.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Γραφείο Erasmus μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω fax: 27520 96128.

Προσοχή: Οι φοιτητές πριν την υποβολή της αίτησής τους καλούνται να επικοινωνήσουν με τους Ακαδημαϊκούς Συντονιστές Erasmus των Τμημάτων τους.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:  Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

  • Οι αιτήσεις πρωτοκολλούνται από το Γραφείο Erasmus και διαχωρίζονται ανά Τμήμα.
  • Αποστέλλονται στους Τμηματικούς Συντονιστές Erasmus οι οποίοι βάσει κριτηρίων επιλογής όπως π.χ. ακαδημαϊκή επίδοση, αριθμός οφειλομένων μαθημάτων, γνώση ξένης γλώσσας, αξιολογούν τις αιτήσεις και συμπληρώνουν στο ειδικό έντυπο: α) πίνακα επιλεγέντων φοιτητών (αξιολογική σειρά) και β) πίνακα επιλαχόντων φοιτητών (αξιολογική σειρά). Οι αιτήσεις οι οποίες απορρίπτονται καταγράφονται στο ειδικό έντυπο με σαφή αναφορά στο λόγο απόρριψης. Tα κριτήρια αξιολόγησης έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο  http://www.uop.gr/erasmus/index.php?option=com_content&view=article&id=489&Itemid=41 
  • Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται από το Γραφείο Erasmus μέσω:
    α) αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στους αιτούντες και β) ανάρτησης των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.uop.gr/erasmus/Ανακοινώσεις.
     

Ο τελικός αριθμός των φοιτητών που θα μετακινηθούν για Σπουδές θα οριστικοποιηθεί βάσει των διαθέσιμων χρηματικών υπολοίπων του Προγράμματος  Erasmus+. Σημειώνεται ότι εάν τα χρηματικά υπόλοιπα δεν επαρκούν -και λαμβάνοντας υπόψιν την αξιολογική σειρά κατάταξης των υποψηφίων- θα δίνεται προτεραιότητα σε υποψηφίους που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραφείο Εrasmus Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Βασ. Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη, 211 00 Ναύπλιο, τηλ. 27520 96130, fax 27520 96128,

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr