ΠΑΠΕΙ: Εξακρίβωση στοιχείων από την ΔΙΑΣ σε φοιτητές που ήθελαν να εισέλθουν στο ίδρυμα

ΠΑΠΕΙ: Εξακρίβωση στοιχείων από την ΔΙΑΣ σε φοιτητές που ήθελαν να εισέλθουν στο ίδρυμα

Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο, ομάδες ΔΙΑΣ έκαναν εξακρίβωση στοιχείων σε φοιτητές που ήθελαν να εισέλθουν στο ίδρυμα.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:


«Καταγγέλλουμε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους γύρω δρόμους του Πανεπιστημίου Πειραιά, το μεσημέρι της Παρασκευής 07 Φλεβάρη 2020. Συγκεκριμένα, τμήματα της ομάδας ΔΙΑΣ προχωρούσαν σε εξακρίβωση στοιχείων φοιτητών που είχαν πρόθεση να προσέλθουν στο χώρο του πανεπιστημίου. Μάλιστα, προχώρησαν σε "τυφλές" προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες και δύο μελών της ΚΝΕ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο έντασης της καταστολής. Εκεί πατάει και η ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές και τα σχολεία, όπως και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Σκοπός τους είναι να βλάψουν τους αγώνες των φοιτητών που παλεύουν για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και της αστυνομίας, για να εντείνουν την καταστολή, αποτελούν και οι προβοκατόρικες ενέργειες όπως αυτή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (σ.σ. 7 Φλεβάρη 2020) από ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις των φοιτητών», σημειώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφερόμενες στην εισβολή ομάδας ατόμων στο ίδρυμα και τις καταστροφές που προκάλεσαν σε γραφείο και υλικά της παράταξης της ΔΑΠ.

«Καταγγέλλουμε τη στάση της πρυτανείας που επέλεξε να κρατήσει σιγήν ιχθύος, καθώς δεν παρενέβη ούτε για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του Πανεπιστημίου Πειραιά, ούτε για την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών που προσήχθησαν. Καλούμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, στην ένταση της καταστολής που πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στα δικαιώματά μας».

Γυαλιά καρφιά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Έσπασαν τα γραφεία της ΔΑΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr