Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Η Πολιτεία δεν εφαρμόζει τον Νόμο για το Άσυλο

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Η Πολιτεία δεν εφαρμόζει τον Νόμο για το Άσυλο

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΦΙΣΠΠ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΙΑΤΡΙΚΗΣ στις 16/3/2017 συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τμήματος καθηγητή Κ. Δ. Γούμενο και με την η Πρύτανη του Πανεπιστημίου καθηγήτρια κα Β. Κυριαζοπούλου για να συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα σχολής αλλά και για τα ακραία περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα σε πέντε Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πιο αναλυτικά ο πρόεδρος του Δ.Σ τονίζει τα εξής:


Όσον αφορά το ζήτημα των υποδομών (Κτήριο Αμφιθεάτρων και Βιβλιοθήκης), έγινε γνωστό ότι η τελική απάντηση του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" για την ανακαίνιση αναμένεται να γνωστοποιηθεί στο Τμήμα μας εντός του Απριλίου. Εάν δεν είναι θετικό το αποτέλεσμα, μέσω της Διεύθυνσης Εκτέλεσης και Συντήρησης Έργων θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στους χώρου υγιεινής (τουαλέτες) και θα αποκατασταθούν οι ζημιές στα έδρανα των Αμφιθεάτρων.

Για τα ζητήματα ασφαλείας του Πανεπιστημίου, ο Κ. Γούμενος ενημερώθηκε εκτενώς για τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον φοιτητών και δεσμεύτηκε ότι σε πιθανή ανακαίνιση των Κτηρίων θα υπάρξει πλήρης περιφρούρηση τους, ουσιαστική ασφάλεια και μηδενική ανοχή σε παράνομες ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, μπήκε στο Γραφείο του Προέδρου η Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας καθηγήτρια κα Β. Κυριαζοπούλου και συζητήσαμε για τα προχθεσινά σκηνικά. Αναφέρθηκε σε εν δυνάμει δολοφόνους, καταδίκασε το περιστατικό ενώ τέλος είπε ότι προσπαθούν να περιφρουρήσουν ένα Πανεπιστήμιο έκτασης 2.500 στρεμμάτων και 100+ κτηρίων ενώ μετά από ένα σημείο είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας, η οποία δεν εφαρμόζει τον Νόμο για το Άσυλο. Η ίδια αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ομάδας Πανεπιστημιακής Φύλαξης, που είναι άοπλοι και κάνουν κάθε προσπάθεια για ουσιαστική φύλαξη της Πανεπιστημιούπολης.

Κωνσταντίνος Γκιάλας Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

ΣΦΙΣΠΠ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Σχετικό Άρθρο: 

Χτύπησαν φοιτητή στο κεφάλι με σιδερολοστό μέσα στο Πανεπιστήμιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr