Τα Φοιτητικά Νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 21 Οκτωβρίου 2016

Τα Φοιτητικά Νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (21 Οκτωβρίου 2016)

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ 2014-2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που χειρίζεται τις ερευνητικές δράσεις του προγράμματος NMBP (Nanotechnologies, Advanced Materials, Biotechnology and Production) του Προγράμματος Πλαισίου Horizon 2020, ενημέρωσε τον επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας καθηγητή του Παν. Πατρών κ. Κώστα Γαλιώτη, ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών κατετάχθη πρώτο στην απορρόφηση ερευνητικών ανταγωνιστικών κονδυλίων την περίοδο 2014-2016 (mid-term results).  Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Πατρών εξασφάλισε κονδύλια 8 εκατομμυρίων ευρώ με δεύτερο το Πανεπιστήμιο Leuven του Βελγίου που εξασφάλισε κονδύλια 6,8 εκατομμυρίων ευρώ.


Διαβάστε ακόμη: Καθηγητής δεν πάταγε στο Πανεπιστήμιο και πληρωνόταν κανονικά - Οι φοιτητές δεν τον είχαν δει ποτέ

Η χώρα μας γενικά κατέλαβε τη 10 θέση μαζί με τη Φιλανδία με συνολικά κονδύλια 34,6 εκατομμυρίων ευρώ.  Είναι προφανές ότι τα κονδύλια του Πανεπιστημίου Πατρών αντιστοιχούν στο 23% των συνολικών ερευνητικών κεφαλαίων που εξασφάλισε ολόκληρη η χώρα.

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΑΚΡΟΑΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία, συνεχίζει την υλοποίηση του ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Στόχος παραμένει η διάχυση της ποιοτικής και έγκυρης επιστημονικής γνώσης με σεβασμό στην επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου για διαρκή επιμόρφωση. Ο θεσμός αυτός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο σπουδών του, να παρακολουθήσει πανεπιστημιακά μαθήματα, τα οποία ο ίδιος θα επιλέξει από τα προσφερόμενα Προγράμματα Σπουδών των Τμημάτων του Ιδρύματός μας, που διαθέτουν μαθήματα για τον σκοπό αυτό. Για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά έως τα τέλη Οκτωβρίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο του Πανεπιστημίου Πατρών για τον Ακροατή Φοιτητή. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Έρευνας έχει τον συντονισμό της δράσης, τηλέφωνα  επικοινωνίας 2610.996649 και 2610.969046.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο εορτασμός του Πανεπιστημίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Θάνος Βερέμης, με θέμα: «Τι γινόταν στην Γερμανία και την Ιταλία το 1940», ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση. Σας προσκαλούμε να παραστείτε.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Συγχαίρουμε τους φοιτητές του 5ου έτους του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Ιάσονα Αθανάσογλου και Αλέξανδρο Σολάνο, για την τιμητική πρώτη θέση που κατέλαβαν στον φετινό διαγωνισμό  Internet of Things (ΙοΤ) – «XDK Ideation Jam» του ομίλου Bosch.  Οι φοιτητές συμμετείχαν στον διαγωνισμό με μια πρωτότυπη κατασκευή που επιδεικνύει τις δυνατότητες των τεχνολογιών του Διαδικτύου των Αντικειμένων (IoT) στην περιοχή του Βιομηχανικού Αυτοματισμού (Industrial Automation). Στο πλαίσιο αυτό, και στα αρχικά στάδια εκτέλεσης της διπλωματικής τους εργασίας ανέπτυξαν μια πρωτότυπη, εργαστηριακής κλίμακας, μονάδα παραγωγής λικέρ που αξιοποιεί το ΙοΤ (IoT based Liqueur plant) για να δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη να δίνει τη δική του συνταγή για την παραγωγή του λικέρ του. Στόχος ήταν να επιδείξουν πώς οι τεχνολογίες του Διαδικτύου των Αντικειμένων δίνουν τη δυνατότητα στη βιομηχανία να παράγει προϊόντα που θα ικανοποιούν τις ειδικές απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου μας τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις:

Χορευτική παράσταση «Κοζάκοι της Ρωσίας» τη Δευτέρα, 24/10/2016 και ώρα 8.00 μ.μ. Πρόκειται για ένα φημισμένο και άριστα εκπαιδευμένο συγκρότημα χοροθεάτρου, που απαρτίζεται από χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές. Το χοροθέατρο εξυμνεί τις παραδόσεις της θρυλικής γενιάς των νομάδων ιππέων, οι οποίοι προστάτευαν τα σύνορα της αυτοκρατορίας της Ρωσίας με αντάλλαγμα την ελευθερία τους. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «35ου Φεστιβάλ Πάτρας». Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στο τηλ.: 6977347098.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, συνεχίζει για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα των μεταδόσεων της Metropolitan Opera «The Met: Live in HD», ενώ επεκτείνει τη δραστηριότητά της στις θεατρικές παραστάσεις του Kenneth Branagh Theatre Company, σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο. Την Πέμπτη, 27/10/2016 και ώρα 21.15 θα μεταδοθεί το «The Entertainer» του Τζον Όσμπορν. Ο Όσμπορν χρησιμοποιεί το σκηνικό της μεταπολεμικής Βρετανίας σε αυτό το μοντέρνο - κλασικό έργο του για να αναδείξει την εκρηκτικά μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στην λάμψη των φώτων της σκηνής και των δεινών που ακολουθούν τον καλλιτέχνη στην προσωπική του ζωή. Ο Rob Ashford σκηνοθετεί τον Kenneth Branagh στον ρόλο του Archie Riceο Λονδίνο. Περισσότερα εδώ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤ

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας συνεχίζει δυναμικά  τη λειτουργία του με τη μόνιμη έκθεση «Οι Τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας», δύο περιοδικές εκθέσεις που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της τρέχουσας ακαδημαϊκή χρονιάς και ποικίλες εκδηλώσεις. Οι σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις με ραντεβού, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται εδώ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: 11771

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο Πανεπιστήμιό μας λειτουργεί πλέον η τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 11771, την οποία μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας. Σε όλη την έκταση της Πανεπιστημιούπολης έχουν τοποθετηθεί 70 ταμπέλες που μας υπενθυμίζουν τη νέα αυτή υποστήριξη.

Επίσης, σας θυμίζουμε τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας:

Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε  τις βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στο τηλέφωνο 2610996666

Κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στην ομάδα επιφυλακής ή και στο τηλέφωνο 2610996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής)

  • Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882
  • Ο αριθμός κλήσης της ομάδας επιφυλακής είναι 6978188888

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα που αφορορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr