Καθηγητής δεν πάταγε στο Πανεπιστήμιο και πληρωνόταν κανονικά - Οι φοιτητές δεν τον είχαν δει ποτέ

Καθηγητής δεν πάταγε στο Πανεπιστήμιο και πληρωνόταν κανονικά - Οι φοιτητές δεν τον είχαν δει ποτέ

Στην διακοπή της μισθοδοσίας καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησε η διοίκηση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει στην πρυτανική αρχή ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν εμφανιζόταν στα μαθήματα του. Εκτός από τις καταγγελίες στην απόφαση που ελήφθη, έπαιξε σημαντικό ρόλο και η αξιολόγηση του από φοιτητές, οι οποίοι και ανέφεραν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ στο μάθημα!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια. Από το 2010 έγιναν οι πρώτες συστάσεις στον εν λόγω καθηγητή από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και από την προηγούμενη διοίκηση του πανεπιστημίου Πατρών.


Παρόλ’ αυτά δεν υπήρξε από την πλευρά του καμία συμμόρφωση με συνέπεια την περασμένη Δευτέρα να προχωρήσει η πρυτανική αρχή στην απόφαση διακοπής χορήγησης της μισθοδοσίας που αφορούσε στον καθηγητή αυτό.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου όπως εξήγησε, πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα, ο οποίος ωστόσο έχοντας αναλάβει κι άλλα εργασιακά καθήκοντα προφανώς δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να έρχεται να διδάσκει τους φοιτητές του στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την εφ. "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" πρόκειται όπως αποκαλύφθηκε, για καθηγητή μερικής απασχόλησης, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί την απουσία του από τα μαθήματα και τις ώρες όπου ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται στην Πάτρα για να διδάσκει.

Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών αναμένεται να εξετάσει και σε ποια άλλα μέτρα προβλέπεται από το νόμο να προχωρήσει.

Ο καθηγητής αυτός πάντως μπορεί να μην έχει εμφανιστεί στα μαθήματα του, φρόντισε πάντως σύμφωνα με πληροφορίες να αντεπιτεθεί στη διοίκηση του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με ανάρτηση του σε προσωπική του ιστοσελίδα.

Περισσότερα νέα που αφορορούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr