Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κατάφεραν να αποσπάσουν διακρίσεις σε διεθνής διαγωνισμούς ρομποτικής

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κατάφεραν να αποσπάσουν διακρίσεις σε διεθνής διαγωνισμούς ρομποτικής

Χρονιά διακρίσεων αποτέλεσε το ακαδ. Έτος 2015-16 για τη Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ομάδα εργάστηκε μεθοδικά και κατάφερε να αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνής διαγωνισμούς ρομποτικής.

Τα ρομπότ σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν και προγραμματιστήκαν εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο από τα μέλη της ομάδας, η οποία εδρεύει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών αποτελείται από 15 φοιτητές κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά και της Σχολής Θετικών επιστημών και Χρονιά διακρίσεων αποτέλεσε το ακαδ. Έτος 2015-16 για τη Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου μας.


Η ομάδα εργάστηκε μεθοδικά και κατάφερε να αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνής διαγωνισμούς ρομποτικής. Τα ρομπότ σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν και προγραμματιστήκαν εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο από τα μέλη της ομάδας, η οποία εδρεύει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών αποτελείται από 15 φοιτητές κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά και της Σχολής Θετικών επιστημών και λειτούργησε υπό την καθοδήγηση των Φώτη Δημέα (υποψ. Διδάκτορα Μηχανολόγων Μηχανικών) και Αλέξανδρου Κουρή (Διπλ/χου Μηχανικού Η/Υ), και την επιστημονική επίβλεψη του καθ. κ. Νίκου Ασπράγκαθου.

Η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει στο εργαστήριο της Λέσχης Ρομποτικής, ενώ τα μέλη της εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου για την ουσιαστική υποστήριξη τους.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr