Τι γίνεται με την μετονομασία του Πανεπιστημιακού τμήματος ΔΠΦΠ

Τι γίνεται με την μετονομασία του Πανεπιστημιακού τμήματος ΔΠΦΠ

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, το υπουργείο Παιδειας προχώρησε σε αλλαγή ονομασίας δυο τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με έδρα τα Χανιά μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εξομοιώνεται πλήρως με τα ομότιτλα τμήματα άλλων πανεπιστημίων, ενώ το Τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, μετονομάζεται σε Τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας.


Η μετανομασία του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που εδρεύει στο Αγρίνιο σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, όπως γράφει το agrinioculture ήταν μια από τις υποσχέσεις που έδωσε η Αναπλ. Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στους εκπροσώπους των φοιτητών σε σύσκεψη που έγινε στο Υπ. Παιδείας τον περασμένο Απρίλιο.

Ωστόσο δεν περιελήφθη στις μετονομασίες που έγιναν και παρέμεινε στη σφαίρα των υποσχέσεων. Όπως επίσης και το ακόμη πιο κρίσιμο ζήτημα της κατοχύρωσηςτων επαγγελματικών δικαιωμάτων των τμημάτων του Αγρινίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr