EESTEC Patras: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4 ο workshop «Τεχνικές Σχεδίασης Τυπωμένων Κυκλωμάτων PCB’s»

EESTEC Patras: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4 ο workshop «Τεχνικές Σχεδίασης Τυπωμένων Κυκλωμάτων PCB’s»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4 ο workshop της 16 ης και 17 ης Μαΐου 2016 που διοργανώθηκε από το EESTEC Academy σε συνεργασία με τον κο. Δημήτρη Τσιπιανίτη ως εκπαιδευτικό υπεύθυνο. Η διημερίδα διεξήχθη σε χώρο του ΚΥΠΕΣ του τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Τεχνικές Σχεδίασης Τυπωμένων Κυκλωμάτων PCB’s».

Στόχος του Workshop ήταν οι συμμετέχοντες φοιτητές που προέρχονταν από τα τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και των Μηχανικών Υπολογιστών να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με σωστές πρακτικές σχεδίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων με τη χρήση του σχεδιαστικού πακέτου “EAGLE” με σκοπό την εφαρμογή της αποκτηθείσας γνώσης τόσο στα ακαδημαϊκά projects όσο και στις διπλωματικές τους εργασίες.


Κατά την έναρξη της διημερίδας ο πρόεδρος της EESTEC κος Μάριος Πλώτας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ενημέρωσε για τις δράσεις και το ρόλο της ένωσης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η «EESTEC είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εθελοντικής δράσης, που αποτελείται από φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ σε όλη την Ευρώπη και βασικός σκοπός της είναι η δημιουργία διεθνών σχέσεων μεταξύ των φοιτητών και η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και των προσωπικών τους δεξιοτήτων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και workshops».

Ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κο. Δημήτρη Τσιπιανίτη, (Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) καθώς και τους συνεργάτες του, Χριστόφορο Χρηστάκη, Βαγγέλη Πηλιουρά, Μαριλίζα Τζε και Αθηνά Σταυροπούλου οι οποίοι συνέβαλαν στο εκπαιδευτικό έργο.

Τα θεματικά πεδία του Workshop που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν στο πρώτο μέρος του workshop αναφέρονταν σε:

  • Σωστές πρακτικές σχεδίασης
  • Δημιουργία «σχηματικού και layout»
  • Βιβλιοθήκες ηλεκτρονικών εξαρτημάτων

Κατά το δεύτερο μέρος έγινε αξιολόγηση του παραγόμενου έργου με εξαγωγή των απαραίτητων δεδομένων και τέλος πραγματοποιήθηκε αποτύπωση του project – εκτύπωση πλακέτας τόσο με τη μέθοδο χημικών διεργασιών όσο και με τη χρήση ρομποτικού router.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr