Ελληνική Κυβέρνηση, Οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, avaaz, πανεπιστήμιο πατρών, upatras, φοιτητές Αγρινίου Διαμαρτυρόμενοι φοιτητές των τμημάτων του Αγρινίου μαζεύουν υπογραφές με αποδέκτη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πανεπιστήμιο Πατρών | Διαμαρτυρόμενοι φοιτητές των τμημάτων του Αγρινίου μαζεύουν υπογραφές με αποδέκτη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών, μέσω της γνωστής πλατφόρμας avaaz, έχουν ξεκινήσει οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου όπως αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr. Οι φοιτητές έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των σπουδών τους.

Να αναφερθεί πως μέχρι στιγμής οι φοιτητές έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 400 ηλεκτρονικές υπογραφές. 


Αποδέκτες του ψηφίσματος είναι η Ελληνική Κυβέρνηση και Οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιρροή στην εκπαίδευση (The Greek Goverment and E.U organizations with effect on education).

Στο σχετικό κείμενο του ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

Τα τμήματα του Αγρινίου ΔΕΑΠΤ (Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγροτικών Προιόντων), ΔΠΦΠ (Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) και ΔΠΠΝΤ (Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών) γίνονται συνεχώς θύματα της συνεχούς υποβάθμισής τους και της οικονομικής αστάθειας. Σαν αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό σύστημα δεν λειτουργεί πλέον ως δίκαιος και λογικός φορέας. Προβλήματα όπως έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων, έλλειψη εκπαιδευτικού εξοπλισμού, απώλειας διδακτικού προσωπικού, έλλειψη εστιών και πλήρης σίτισης μας ώθησαν στην κινητοποίηση για να μεταπείσουμε τους εκτελεστικούς φορείς. Χρειαζόμαστε την βοήθειά σου και την συμμετοχή σου ώστε να αποτρέψουμε να πεθαίνει κάθε χρόνο η Παιδεία μας. Θέλουμε να μπορούμε να κρατήσουμε το μέλλον μας στα χέρια μας, το μέλλον της χώρας μας στα χέρια μας. Δεν παύουμε να ελπίζουμε όσο εσύ μας στηρίζεις, δώσε μας την ψήφο σου.

Το ψήφισμα μπορείτε να το δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης: 

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr