νέα Πανεπιστημίου Πατρών, upatras, Πανεπιστήμιο Πάτρας Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 4/4

Πανεπιστήμιο Πατρών | Όλα τα τελευταία νέα του Ιδρύματος (4/4)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΕΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ HARVARD

Η μακρόχρονη και ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου μας με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard συνεχίζεται, και δύο φοιτητές μας από τη Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών (η κ. Γ. Κανελλοπούλου και ο κ. Αλ. Παπάζογλου) θα συμμετάσχουν και φέτος στο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη το διάστημα 27 Ιουνίου - 31 Ιουλίου 2016. Στο πρόγραμμα, που είναι από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα καλοκαιρινά προγράμματα του Harvard, συμμετέχουν φοιτητές τόσο από το Πανεπιστήμιο του Harvard όσο και από Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Παρακολουθούν καθημερινά σεμινάρια, διεκπεραιώνουν εργασίες με τα πρότυπα που θέτει το Harvard, συμμετέχουν σε εκδρομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και στο τέλος παραλαμβάνουν την επίσημη βαθμολογία τους μέσῳ του Πανεπιστημίου Harvard. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που συμμετέχει σε αυτή τη συνεργασία. Οι υποτροφίες των φοιτητών μας, ύψους 5.000 δολαρίων Η.Π.Α. έκαστη, προσφέρονται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΛΚΕ) και από το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το επετειακό λεύκωμα «Πανεπιστήμιο Πατρών 1964-2014: Πενήντα χρόνια μετά - μια συνοπτική ιστορία», του ομότιμου καθηγητή του ΠΤΔΕ Σήφη Μπουζάκη, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Τελετών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Πρύτανις, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου, και ο Αν. Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, Καθηγητής Χ. Γώγος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Χριστίνα Κουλούρη, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, ο Ευάγγελος Καραμανωλάκης, Επ. Καθηγητής Θεωρίας της Ιστορίας και Ιστοριογραφίας και ο συγγραφέας. Θυμίζουμε ότι στο παραπάνω λεύκωμα παρουσιάζεται, με πλήθος ιστορικών τεκμηρίων (θεσμικά κείμενα, μαρτυρίες, φωτογραφίες κ.λπ.), η πενηντάχρονη ιστορία μας, με αναφορά στη διοίκηση, τις Σχολές, τα Τμήματα, τους διδάσκοντες - διδασκόμενους, τις κτιριακές υποδομές, τις κεντρικές μονάδες του Ιδρύματος (βιβλιοθήκη, συνεδριακό κέντρο, μουσεία κ.λπ.), τα ερευνητικά ινστιτούτα και τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Αναλυτικά: https://www.upatras.gr/el/node/5850

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο Πανεπιστήμιο μας συνεχίζεται, έως και την Παρασκευή, 8 Απριλίου, η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, για τους χιλιάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη στη χώρα μας. Το υλικό συγκεντρώνεται στο κτίριο Διοίκησης (ισόγειο, πίσω πλευρά ΒΑ πτέρυγας, πρώην αίθουσα ΚΕΚ), ώρες 8.00 – 12.00 το πρωί και παραλαμβάνεται από την κ. Ηλιάνα Βουλδή με ειδική, ανώνυμη, φόρμα. Τις υπόλοιπες ώρες έως τις 3.00 το μεσημέρι, μπορείτε, επίσης, να παραδίδετε το υλικό αφού προηγουμένως επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την κ. Βουλδή (261096 9894). Στη διεύθυνση: http://www.upatras.gr/el/node/5840 θα βρείτε την αναλυτική κατάσταση με τα προτεινόμενα είδη πρώτης ανάγκης και την φόρμα παράδοσης του υλικού.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ

Οι πεμπτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τ/Υ Υπολογιστών του Πανεπιστημίου μας Φανουρία Αθανασίου, Ι. Κριλής, Μαρία Παπαϊωάννου, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Γ. Ρούστας και Α. Φωλιάδης απέσπασαν διπλή διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό IEEE Signal Processing Cup 2016 Global Competition, όπου συμμετείχαν 334 φοιτητές από 23 χώρες. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο εντοπισμός της χώρας προέλευσης μιας ηχογράφησης, μέσω των αποτυπωμάτων που αφήνει το αντίστοιχο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Η ομάδα του Πανεπιστημίου μας, με την ονομασία «UPatrasECE» απέσπασε βραβείο για το κύκλωμα καταγραφής των σημάτων «Special Prize for Sensing Circuit System», καθώς και τιμητική διάκριση για τη συνολική υπεροχή (Honorable Mention for Overall Excellence). Αναλυτικά: http://www.icassp2016.org/SPCup.asp (link is external)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤ

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας διοργανώνουν την εκδήλωση «Εμποδίζω την Κλιματική Αλλαγή» την Κυριακή, 3/4/2016, ώρα 18.30, στο πλαίσιο της έκθεσης «Παρατηρώντας το κλίμα από το Παράθυρό μας» και με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης και της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας. Mαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας θα μιλήσουν για την κλιματική αλλαγή, ενώ θα υπάρξουν εισηγήσεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Αντηχώ.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr