Πανεπιστήμιο Πατρών, αιωνόβια ελιά, Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών: Μία αιωνόβια ελιά κοσμεί το Τμήμα Φιλολογίας

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μία αιωνόβια ελιά κοσμεί το Τμήμα Φιλολογίας

Μπορεί οι περισσότερες υπέρ – αιωνόβιες ελιές που κόπηκαν από τους ελαιώνες, διαφόρων περιοχών της Αιγιαλείας, κατά την διάρκεια των εργασιών που έγιναν από την ΕΡΓΟΣΕ, για την διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του σύγχρονου ηλεκτρικού τραίνου, να μοιράστηκαν και να μεταφυτεύτηκαν σε χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας.

Ωστόσο, υπήρξαν και ορισμένες που έμειναν στο τόπο τους στην γη της Αχαΐας. Μία από αυτές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάζουν οι φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.


Η ελιά αυτή όπως γράφει το patrasevents, προέρχεται από τα Τρυπιά Αιγιαλείας, μεταφυτεύτηκε έξω ακριβώς από τα γραφεία του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τους φοιτητές και τους καθηγητές της σχολής.

Άλλωστε, η ελιά εκτός από ένα κομμάτι της αρχαιοελληνικής και λαογραφικής μας παράδοσης, είναι ένα δέντρο που έχει εμπνεύσει αρκετούς λογοτέχνες, έχοντας παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά λογοτεχνικά έργα της παλαιότερης και της νεότερης ελληνικής φιλολογικής γραμματείας. Άρα ταιριάζει έξω από τα κτίρια του Τμήματος της Φιλολογίας.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr