Πανεπιστήμιο Πατρών, διαψεύδει, ΕΑΠ, Συμφώνου Συνεργασίας Το Πανεπιστήμιο Πατρών διαψεύδει το ΕΑΠ για τα περί Συμφώνου Συνεργασίας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διαψεύδει το ΕΑΠ για τα περί Συμφώνου Συνεργασίας

Mε επιστολή της προς την Αν. υπουργό Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Καθ. Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου διαψεύδει το χθεσινό ανακοινωθέν του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) που φέρει να έχει υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας, μεταξύ των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. (Την ανακοίνωση του ΕΑΠ μπορείτε να την δείτε εδώ).

"Δεν έχει υπογραφεί έως σήμερα Σύμφωνο Συνεργασίας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του εν λόγω Ιδρύματος, κ. Β. Καρδάση, στα ΜΜΕ", αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Την Αναπληρώτρια Υπουργό

Παιδείας, Έρευνας

και Θρησκευμάτων

κ. Αθ. Αναγνωστοπούλου

Α. Παπανδρέου 37

15 180 Μαρούσι

Θέμα: «Η άποψη του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δημοσιοποίηση συμφωνίας με το ΕΑΠ».

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην υπ’ αριθ. 77/3-2-2016 συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Πρόεδρου της Δ.Ε. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Β. Καρδάση, ελήφθη απόφαση περί της κατ’ αρχήν δυνατότητας σύναψης πλαισίου συνεργασίας σε εκπαιδευτικά θέματα μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, η οποία και κοινοποιήθηκε στον ίδιο.

Η Πρυτανεία και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν σκοπό να επανεξετάσουν όλα τα νέα δεδομένα πριν της υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας.

Επομένως, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει υπογραφεί έως σήμερα Σύμφωνο Συνεργασίας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του εν λόγω Ιδρύματος, κ. Β. Καρδάση, στα ΜΜΕ.

Με εκτίμηση,

Η Πρύτανις

Πανεπιστημίου Πατρών

Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου

Καθηγήτρια

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr