Πανεπιστήμιο Πατρών,τμήματα του Αγρινίου,upatras Πανεπιστήμιο Πατρών: Τι θα γίνει με τα τμήματα του Αγρινίου!

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τι θα γίνει με τα τμήματα του Αγρινίου!

Διαύλους συνεργασίας και συνεννόησης με τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας, άνοιξε το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε σύσκεψη που είχε μαζί τους στην Πρυτανεία. Σε αυτό το διάλογο όμως δεν προσήλθε ο Δήμος Πατρέων, καίτοι προσκλήθηκε, υποχρεώνοντας την πρύτανη κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου να παραδεχτεί ότι «με το Δήμο Πατρέων δυστυχώς δεν έχουμε ούτε καλή, ούτε κακή σχέση, δεν έχουμε καν σχέση. Παρότι πήρα προσωπικά τηλέφωνο τον Δήμαρχο και του ζήτησα να έλεθει στη σημερινή σύσκεψη, δυστυχώς δεν ήλθε».

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της σύσκεψης η κ. Κυριαζοπούλου έδωσε και ειδήσεις. Ανακοίνωσε ότι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα γίνει περίφραξη των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, διαμορφώνοντας έτσι τις συνθήκες για μείωση των φαινομένων παραβατικότητας, που έχουν παρατηρηθεί έως σήμερα.


Όσον αφορά στα τμήματα που λειτουργούν στο Αγρίνιο, η Πρύτανης ανέφερε ότι κατανοεί την επιθυμία των πολιτικών να ενισχυθεί η κοινωνία του Αγρινίου, ωστόσο επισήμανε ότι η λειτουργία των τμημάτων δεν είναι εύκολη και η ίδια θα προτιμούσε τη μεταφορά στην Πάτρα. Ωστόσο παρέπεμψε στην απόφαση που θα λάβει η Σύγκλητος της προσεχείς ημέρες, και ξεκαθάρισε ότι όσο τα τμήματα βρίσκονται στο Αγρίνιο «θα τα φροντίζουμε, όσο και τα τμήματα της Πάτρας».

Για τη σχέση του Πανεπιστημίου με την πόλη της Πάτρας, η κ. Κυριαζοπούλου είπε ότι δεν είναι αυτή που επιθυμεί και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να γίνει καλύτερη. Ζήτησε δε, να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο και μέσω χορηγών για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο.

Στο σημείο αυτό εξέφρασε το παράπονο για την μη ύπαρξη σχέσεων με τη Δημοτική Αρχή, ενώ ως θετικό παράδειγμα ανέφερε τη συνεργασία με το Επιμελητήριο για τη διοργάνωση της Έκθεσης PATRAS IQ που από φέτος τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, μετά από σχετική απόφαση της Υπουργού κ. Αναγνωστοπούλου. «Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι η Τρίτη οικονομική δύναμη της περιοχής» ανέφερε η Πρύτανης και ζήτησε τη συνεργασία όλων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των «αιωνίων φοιτητών» ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα δεδομένης της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να μην διαγράφεται κανείς, ωστόσο η ίδια ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του ορισμού ενός πλαφόν στη διάρκεια φοίτησης.

Μάλιστα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Φοιτητική Εστία 100 παλιοί φοιτητές που κρατούν τα δωμάτια και δεν μπορούν να αποδοθούν σε νέους. Είναι και αυτό μια παρενέργεια του προβλήματος των αιωνίων φοιτητών ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η κ. Κυριαζοπούλου εκφράστηκε θετικά για τα Συμβούλια Ιδρύματος και αρνητικά για τις καταλήψεις.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr