Πανεπιστήμιο Πατρών, τελευταία νέα, Ιδρύματος (12/2) Πανεπιστήμιο Πατρών: Όλα τα τελευταία νέα του Ιδρύματος (12/2)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Όλα τα τελευταία νέα του Ιδρύματος (12/2)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ERASMUS+ ΣΤΙΣ 18/2

Στο πλαίσιο της όσον το δυνατόν καλύτερης ενημέρωσης του φοιτητικού πληθυσμού στα θέματα της κινητικότητας, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 12.00-14.00 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο. (περισσότερα εδώ).


ΔΙΑΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η παράδοση των ψηφιακών πιστοποιητικών για χρήση ψηφιακής υπογραφής και άλλων ψηφιακών υπηρεσιών, στα διοικητικά στελέχη του κεντρικού κτηρίου της Διοίκησης. Από την Δευτέρα 15/2/2016 έως την Παρασκευή 19/2/2016 θα ολοκληρωθεί η διάθεση των ψηφιακών πιστοποιητικών στους Κοσμήτορες, στις Γραμματείες και στους Προέδρους των Τμημάτων. Από 22/2/2016 θα παραδίδονται από το Κέντρο Δικτύων ψηφιακά πιστοποιητικά στους διδάσκοντες του Ιδρύματος, καθώς και στους διοικητικούς υπαλλήλους που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή και πρόσβαση σε άλλες ψηφιακές υπηρεσίες. Σημειώνεται, ότι εντός του Μαρτίου θα γίνουν σεμινάρια μικρής διάρκειας, αναφορικά με την εγκατάσταση και χρήση των ψηφιακών πιστοποιητικών, για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, που θα πραγματοποιηθούν από τους υπευθύνους του Κέντρου Δικτύων.

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Σε 17 διαφορετικές τοποθεσίες της Πανεπιστημιούπολης και με την συμμετοχή των μελών της κοινότητάς μας, των φιλοξενούμενων φοιτητών Erasmus+, σχολείων, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής, φιλοδοξούμε να φυτεύσουμε περί τα 2.000 δένδρα την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016. Ξεκινάμε ώρα 11.00 το πρωί από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και σας καλούμε σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την Πανεπιστημιούπολη σε ένα περιαστικό πάρκο γνώσης, πολιτισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Θα προσφερθούν, με χορηγική υποστήριξη, νερά, αναψυκτικά, γλυκά και σάντουιτς. Το τοπογραφικό διάγραμμα όπου επισημαίνονται οι ακριβείς τοποθεσίες της δενδροφύτευσης έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: https://www.upatras.gr/el/node/5728. Υπεύθυνοι για την εκδήλωση, που τελεί υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Πρυτάνεως Γ. Αγγελόπουλου, είναι η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Ελεύθερων Χώρων, κ. Ε. Πετροπούλου (2610 969096, 6944504528) και η Δρ. Νάντια Μαραζιώτη (6976128157) από το «Πράσινο Πανεπιστήμιο». Σας περιμένουμε για να συμμετέχουμε όλοι σε μια κίνηση με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ

Σχετικά με το λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών που ξεκίνησε τις εσωτερικές κυκλικές διαδρομές στην Πανεπιστημιούπολη τις απογευματινές ώρες (εργάσιμες ημέρες, ώρες 17:30-20:30), αφού ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική εβδομάδα, οριστικοποιήθηκε πλέον το δρομολόγιό του, το οποίο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: https://www.upatras.gr/el/node/5745. Κινείται στους βασικούς οδικούς άξονες που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα από τη συγκοινωνία, όπως Γυμναστήριο, Βιβλιοθήκη – Κοσμητείες, περιοχή Ιατρικής — Φαρμακευτικής, ΠΑΜ, Φοιτητική Εστία. Θυμίζουμε ότι το λεωφορείο αποβιβάζει τους επιβαίνοντες από τα περιφερειακά σημεία στην κεντρική στάση της «Πρυτανείας», μπροστά στο Α΄ κτίριο, και η διαδρομή αυτή προσφέρεται δωρεάν από το αστικό ΚΤΕΛ, με απλή επίδειξη του εισιτηρίου της ιδίας ημέρας αποβίβασης. Αναζητήστε το με την ένδειξη «Εσωτερικό Δρομολόγιο Πανεπιστημίου Πατρών» !

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών συνεχίζεται, πάντα με ευθύνη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, η οποία συντονίζει την αποκομιδή αυτών των ειδών. Για την πρώτη φάση του έτους 2016 τα ενδιαφερόμενα μέλη της κοινότητας θα πρέπει να δηλώσουν τα αντικείμενα προς απόσυρση έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, αποστέλλοντας τη σχετική φόρμα στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (link sends e-mail)

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Συνεχίζεται ο κύκλος βραδινών διαλέξεων που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Εργαστήριο Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας, πάνω σε θεωρητικά και γραμματολογικά ζητήματα νεοελληνικής και συγκριτικής φιλολογίας. Οι επόμενες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν: (α) στις 17 Φεβρουαρίου 2016, όπου η Βενετία Αποστολίδου, αναπλ. καθηγήτρια στο ΑΠΘ, θα μιλήσει με θέμα: «Η συγκρότηση της επιστήμης της νεοελληνικής φιλολογίας στη μεταπολεμική εποχή», με συνομιλήτρια την επίκουρη καθηγήτρια του Τμ. Φιλολογίας Στέση Αθήνη, και (β) στις 24 Φεβρουαρίου 2016, όπου η αναπλ. καθηγήτρια του Τμ. Φιλοσοφίας Κ. Καλέρη θα συνομιλήσει με την επίκ. Καθηγητρια του ΠΤΔΕ Θ. Νιφτανίδου, με θέμα: «Κατηγορίες ύφους και ερμηνευτική του ποιητικού λόγου». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ημέρα Τετάρτη, ώρες 6.00-9.00 μ.μ. σε αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και είναι ανοικτές στο κοινό.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΚ

Η δράση E-learning «Κατάρτιση & Πιστοποίηση Επαγγελματικών Αγγλικών» του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Πανεπιστημίου απέσπασε διεθνή διάκριση στον πρόσφατο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Καινοτομίας «Open your innovative classroom», του ιστότοπου Open Education Europa (link is external) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποτελεί την επίσημη πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Ανοικτής Εκπαίδευσης και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως μάθησης Business English (link is external) ήταν μία από τις 18 δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης (vocational education and training) από όλη την Ευρώπη, που αναδείχθηκαν σε καλές πρακτικές αξιοποίησης της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Η δράση Business English του Πανεπιστημίου μας, η οποία συνεχίζεται με επιτυχία με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζεται επίσημα στον ιστότοπο Open Education Europa:  http://openeducationeuropa.eu/en/node/174464 (link is external)

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ AIDS

Τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας διοργανώνει δράση ενημέρωσης των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας για το AIDS. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας, ώρες 10:00 - 14:00, με τη συμβολή της Κινητής Μονάδας της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΔΕ και την υποστήριξη ιατρικού προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ. Καλούμε τους φοιτητές μας να συμμετάσχουν!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε  τις βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στο τηλέφωνο 2610996666

Κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στην ομάδα επιφυλακής ή και στο τηλέφωνο 2610996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής)

Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882

Ο αριθμός κλήσης της ομάδας επιφυλακής είναι 6978188888

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Την Παρασκευή, 12/2/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Προέδρους των Τμημάτων και τους Οικονομικούς Υπευθύνους, για τις διαδικασίες υλοποίησης του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το έτος 2016. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες πραγματοποίησης των δαπανών και επίσης δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με ερωτήματα και απορίες των παρευρισκομένων. Η Οικονομική Υπηρεσία διένειμε Εγχειρίδιο Οδηγιών, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι διαδικασίες σχετικά με τις δαπάνες των Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Μονάδων του Ιδρύματος. Το εγχειρίδιο έχει αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του Πανεπιστημίου: https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/egheiridio_-_egkyro.docx. Όσον αφορά στην εξυπηρέτησή σας σχετικά με τη ΔΟΥ, μπορείτε να απευθύνεστε στους υπευθύνους όπως αναφέρονται στο: https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/tilefona_epikoinonias_oikonomikis_ypiresias.pdf. Το ωράριο εξυπηρέτησης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας είναι από τις 10:00 π.μ - 12:00 μ.

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr