τελευταία νέα, Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11/1, upatras Οι τελευταίες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Οι τελευταίες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών οι εξής εκδηλώσεις:

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ


Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Δρ. Αλέξιος Παπαλεξόπουλος αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας, μετά από πρόταση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών το μεσημέρι, ώρα 12.00 μ., στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση προσφώνησαν η Πρύτανις, Καθ. Β. Κυριαζοπούλου, ο Αναπλ. Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθ. Χρ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τ/Υ, Καθηγ. Στ. Κουμπιάς. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου παρουσίασε ο Καθηγητής του Τμήματος ΗΜΤΥ, Αλέξιος Μπίρμπας, και ακολούθησε η αναγόρευση τού τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα και η περιένδυσή του από την Πρύτανι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Παπαλεξόπουλου, με θέμα: «Ενεργειακά Δίκτυα Επόμενης Γενιάς». Θυμίζουμε ότι ο Δρ. Αλέξης Παπαλεξόπουλος, Καλαβρυτινός στην καταγωγή, που έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα και τα Καλάβρυτα, είναι επίλεκτο μέλος της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας σε θέματα συστημάτων ενέργειας και ενεργειακών δικτύων. Η επιστημονική συνεισφορά του έγκειται στο γεγονός ότι υπήρξε πρωτοπόρος στον συνδυασμό των  κλασικών Συστημάτων Ισχύος με την Επιχειρησιακή Έρευνα, την Οικονομική Θεωρία και την Επιστήμη των Υπολογιστών, έτσι ώστε να αλλάξει ριζικά ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα ενεργειακά δίκτυα επόμενης γενιάς, όσον αφορά τη διαχείριση ενέργειας, τον έλεγχο πραγματικού χρόνου της ροής φορτίου, τη σχεδίαση και υλοποίηση ενεργειακών αγορών, την κοστολόγηση δικτυακών υποδομών, τον προγραμματισμό και τον έλεγχο συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, τα έξυπνα δίκτυα και την ολοκλήρωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτά. Έχει σχεδιάσει ιδιαίτερα πολύπλοκες αγορές ενέργειας σε πολλές χώρες και έχει υποστηρίξει τεχνικά / επιστημονικά και οικονομικά κορυφαίους οργανισμούς σε τρεις ηπείρους. Η ομιλία που παρέθεσε ο κ. Παπαλεξόπουλος δεν υπήρξε μια τεχνοκρατική διάλεξη για την ενέργεια, αλλά μια σφαιρική απεικόνιση των παγκόσμιων ισορροπιών στο σύγχρονο, ρευστό ενεργειακά, και όχι μόνο, περιβάλλον. 

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (πρώην Πρυτάνεις, μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, φοιτητές, υποψ. διδάκτορες), Αρχές της περιοχής και συμπολίτες μας από την Πάτρα και τα Καλάβρυτα, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ανάμεσα τους οι Αντιπεριφερειάρχες Γρ. Αλεξόπουλος και Γ. Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, και ο βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Μαγκαφάς. 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Μέσα σε μια ιδιαιτέρα χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το ίδιο απόγευμα, ώρα 18.00, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, η κοπή της πρωτοχρο-νιάτικης πίτας του Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση περιελάμβανε, επίσης, την παράσταση παιδικού θεάτρου «Το βιβλίο των θρύλων», από το Εργοστάσιο Ονείρων, σε σκηνοθεσία Δ. Πιέτρη, ενώ στο τέλος ο Σύλλογος των Διοικητικών Υπαλλήλων μοίρασε τα δώρα στα παιδιά των μελών του. Η παιδική παράσταση, που ήταν διαδραστική, με πρωτότυπη μουσική και είχε ενσωματώσει τεχνικές και φωτισμούς από το «Μαύρο Θέατρο», ενθουσίασε τους μικρούς θεατές που συμμετείχαν ενεργά. Οι τυχεροί στα φλουριά ήταν ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Ν. Καραμάνος και ο μικρός Γιώργος Αναγνωστόπουλος ! 

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr