Πληθώρα, διακρίσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών Πληθώρα διακρίσεων για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Πληθώρα διακρίσεων για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το μάθημα «Κλινική Άσκηση στην Πνευμονολογία», με διδάσκοντες τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητή Κώστα Σπυρόπουλο και Επίκουρο Καθηγητή Κυριάκο Καρκούλια, επιλέχθηκε μεταξύ 2500 μαθημάτων που συμμετείχαν στο έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα» και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ως ένα «Ανοικτό Μάθημα» που ξεχωρίζει. Εδώ, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Πανεπιστήμιό μας ήταν το πρώτο στην παραγωγή ανοικτών μαθημάτων σε ολόκληρη τη χώρα με 335 μαθήματα, αξιοσημείωτο αποτέλεσμα όχι μόνο ως προς την ποσοτική αλλά και την ποιοτική διάσταση, καθώς ξεχώρισε ως προς το πλήθος των μαθημάτων αλλά και για την αρτιότητα της παραγωγής βιντεοδιαλέξεων  (βλ. αναλυτική παρουσίαση στο ΔΤ 7 / 2015-16 / 15-10-2015).

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!


Την Παρασκευή, 27/11/2015, θα πραγματοποιηθεί απολογιστική εκδήλωση και η συγκεντρωτική παρουσίαση του έργου των «Ανοικτών Μαθημάτων» που εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιό μας (Κεντρική Βιβλιοθήκη, ώρες 10.00 – 14.00).  

Ο Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Ι. Τσαμόπουλος έλαβε  το βραβείο Bingham Fluid Medal στο συνέδριο Ιξωδοπλαστικών Ρευστών με τίτλο «Viscoplastic Fluids: From Theory to Application», που πραγματοποιήθηκε στο Banff του Καναδά το διάστημα 25-30 Οκτωβρίου 2015. Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ερευνητές, ως αναγνώριση της συνεισφορά τους στην περιοχή των σύνθετων και βιολογικών ρευστών που επιδεικνύουν ιξωδοπλαστική συμπεριφορά. Η προηγούμενη βράβευση έγινε τον Νοέμβριο του 2013 στο Reuil  Malmaison του Παρισιού στον καθηγητή Ian Wilson από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Διαβάστε ακόμη:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr