τελευταία νέα, Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/10 Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/10)

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/10)

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2277/21-10-2015 ο ορισμός των Αναπληρωτών Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως αυτός προτάθηκε από την Πρύτανι, Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ιδρύματος. Στο ΦΕΚ περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των Αναπληρωτών Πρυτάνεως, των υπηρεσιών που έχουν υπό την ευθύνη τους, καθώς και η σειρά με την οποία αναπληρώνουν την Πρύτανι. Με τη δημοσίευση αυτή ολοκληρώνεται πλέον και τυπικά η σύνθεση της νέας Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου και ξεκινά η άσκηση των καθηκόντων των μελών της για πλήρη θητεία. 


Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Οι Αναπληρωτές Πρυτάνεως έχουν ως εξής:

α) Νικόλαος Καραμάνος, Καθηγητής Τμήματος Χημείας, ως Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.

β) Χρήστος Μπούρας, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, ως Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων.

γ) Δημοσθένης Πολύζος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, ως Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης.

δ) Γεώργιος Αγγελόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών, ως Αναπληρωτής Πρυτάνεως Φοιτητικής Μέριμνας, Υποδομών και Ενέργειας, Αειφορίας.

ε) Χρήστος Παναγιωτακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ως Αναπληρωτής Πρυτάνεως Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Σε περίπτωση που η Πρύτανις ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνεται κατά σειρά από τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων, τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης, τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Φοιτητικής Μέριμνας, Υποδομών και Ενέργειας, Αειφορίας και τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο εορτασμός του Πανεπιστημίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Κατά τον εορτασμό θα μιλήσει ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας Χρήστος Α. Τερέζης, με θέμα: «Ιστορικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της εμφάνισης του φασισμού στην αυγή του 20ού αιώνα». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου. Ερμηνεύει η μεσόφωνος Δάφνη Ζουρνατζή. 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ: «ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΖΑ»

Ο Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά 2015» και με την ευκαιρία της συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή του, θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα τιμής στη Μαρίζα Κώχ για τη διαχρονική προσφορά της στη μουσική μας παράδοση, με τίτλο «Μια γιορτή με τη Μαρίζα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, ώρα 8:00 μ.μ. Η Μαρίζα Κωχ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα ερμηνεύσει κύκλο συνθέσεων της πάνω σε ποίηση Νίκου Καββαδία, Γιώργου Σαραντάρη, Κώστα Βάρναλη, καθώς και τραγούδια της σε στίχους και μουσική δική της. Μαζί της αξιόλογοι μουσικοί, αλλά και όλα τα τμήματα χορού του Ομίλου. Το Αφιέρωμα θα περιλαμβάνει δύο ενότητες: Α' μέρος: «Η Μαρίζα Κωχ συνθέτις κι ερμηνεύτρια». Β' μέρος: «Τραγούδια και χοροί απ' το Αιγαίο Πέλαγος, των προσφύγων της Μ. Ασίας, του Μοριά». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ (BLOGS) ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (EVENTS) 

Εγκρίθηκαν από τη Σύγκλητο δύο ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απευθύνονται στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και επιτρέπουν την δημιουργία Ιστολογίων (blogs) και την προβολή των εκδηλώσεων του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα:

(α) Στη διεύθυνση: https://blogs.upatras.gr/ όλο το διδακτικό προσωπικό (ΕΤΕΠ/ΕΔΙΠ/ ΔΕΠ) μπορεί να δημιουργήσει τα προσωπικά του ιστολόγια. Η πρόσβαση γίνεται με τους κωδικούς (username και password) που διαθέτουμε στις υπηρεσίες τηλεματικής και το blog δημιουργείται αυτόματα, με το πρώτο log-in στην υπηρεσία. Ο χρήστης της υπηρεσίας αυτής μπορεί να φτιάχνει το ιστολόγιο του, ενδεχομένως να αυτοπαρου-σιάζεται μέσα από το βιογραφικό του, να αναρτά κείμενο, εικόνες και βίντεο και να έχει αμφίδρομη επικοινωνία με σχολιασμό αναρτήσεων από τρίτους.

(β) Στη διεύθυνση http://events.upatras.gr κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας μπορεί να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για την προβολή οποιουδήποτε συμβάντος γίνεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Απαιτείται μια αρχική αίτηση από τον ενδιαφερόμενο, και η δημιουργία της ιστοσελίδας γίνεται την επόμενη ημέρα από το Κέντρο Δικτύων, αφού προηγηθεί ο σχετικός έλεγχος εγκυρότητας (για την αποφυγή λάθους αιτήσεων ή άστοχων ονομάτων). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν στις σελίδες που θα δημιουργούν να αναρτούν κείμενο, εικόνες, βίντεο και το πρόγραμμα του συνεδρίου τους, να κάνουν εγγραφές μελών ή εγγραφές σε newsletters, ενώ θα παρέχεται δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με σχολιασμό αναρτήσεων από τρίτους.

Η λειτουργία και των δύο υπηρεσιών ακολουθεί τους κανόνες του Κέντρου Τηλεματικής του Ιδρύματος. Ελπίζουμε ότι η χρήση των παραπάνω υπηρεσιών θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια, την επικοινωνία και την προβολή του έργου των μελών της κοινότητάς μας. 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+

Σας υπενθυμίζουμε ότι, προκειμένου να καταγραφεί με όσον το δυνατόν καλύτερο τρόπο η κινητικότητα του Πανεπιστημίου μας και να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα των εισερχομένων μέσω του προγράμματος Erasmus+ (οι κατηγορίες των οποίων δεν υποχρεούνται να μετακινηθούν μέσω του αρμοδίου Γραφείου), δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων δύο αντίστοιχα ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια. Αν οποιοδήποτε μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου φιλοξενεί μέσω του Erasmus+: (1) φοιτητή για πρακτική άσκηση ή (2) μέλος ΔΕΠ / ερευνητή (για διδασκαλία ή επιμόρφωση), παρακαλούμε να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα. Έχει λίγες ερωτήσεις και δεν απαιτεί πολύ από τον χρόνο σας! Περισσότερα στο: https://www.upatras.gr/el/node/5423

Όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα της εβδομάδας μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr