Μυρτώ Κορογιαννάκη,χημικός μηχανικός,Πανεπιστημίου Πατρών,δημιούργησε, φακούς επαφής, γλαύκωμα Η χημικός μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών που δημιούργησε φακούς επαφής για το γλαύκωμα

Η χημικός μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών που δημιούργησε φακούς επαφής για το γλαύκωμα

Η Μυρτώ Κορογιαννάκη και η επιστημονική της ομάδα, έδωσαν λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες ασθενείς.

Η Μυρτώ είναι μία ακόμα επιστήμων που έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία ακολουθώντας τον δρόμο της έρευνας ανοίγει και χαράσσει νέα πεδία.


Πρόκειται για τη χημικό μηχανικό που μαζί με την επιστημονική της ομάδα δημιούργησαν φακούς επαφής με ειδικό σύστημα χορήγησης φαρμάκων για ασθενείς με γλαύκωμα. Χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ κατασκεύασε τους συγκεκριμένους φακούς οι οποίοι με ελεγχόμενο τρόπο χορηγούν τη φαρμακευτική αγωγή απευθείας στο μάτι.

Οι ασθενείς, με γλαύκωμα συνήθως χρησιμοποιούν φαρμακούχες οφθαλμικές σταγόνες δύο φορές την ημέρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πάθηση από την οποία πάσχουν. Ωστόσο αυτές οι οφθαλμικές σταγόνες είναι αναποτελεσματικές, καθώς μόλις το 5% του φαρμάκου περνά στον κερατοειδή.

Σύμφωνα με το ellines οι φακοί που δημιούργησε τοποθετούνται απευθείας στο μάτι διοχετεύοντας τη φαρμακευτική αγωγή απευθείας στον κερατοειδή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η ίδια ανήκει στην ομάδα των ερευνητών του εργαστηρίου Heather Sheardown οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους χορήγησης φαρμάκων τόσο για το μπροστινό όσο και για το πίσω μέρος του ματιού.

Η Μυρτώ έλαβε το πτυχίο του Χημικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών (2005-2010), το μεταπτυχιακό της στον ίδιο τομέα, αλλά και το διδακτορικό της με θέμα Chemical Engineering, Ophthalmic Biomaterials από το Πανεπιστήμιο McMaster.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr