19χρονος που μεγάλωσε σε καταυλισμό και κατάφερε να γίνει φοιτητής

19χρονος που μεγάλωσε σε καταυλισμό και κατάφερε να γίνει φοιτητής

Ο Διονύσης πέτυχε την εισαγωγή του στο Παιδαγωγικό της Πάτρας, κερδίζοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις

Κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και η δίψα του για μάθηση του έδωσε τα κίνητρα εκείνα για να πετύχει τον σκοπό του. Πρόκειται για τον 19χρονο Διονύση, έναν νεαρό ρομά που έζησε όλα τα παιδικά του χρόνια σε καταυλισμό στη Κεφαλονιά, μεγαλώνοντας κάτω από άθλιες συνθήκες.


Συνθήκες όμως που δεν του αφαίρεσαν την θέληση για μάθηση, καταφέρνοντας όχι μόνο να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και να περάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο νεαρός Διονύσης όπως γράφει το patrasevents, έδειξε συνέπεια και επιμέλεια στο διάβασμα του, ενώ σίγουρα σε αυτό τον βοήθησε το γεγονός ότι η οικογένεια εξασφάλισε τελευταίως μέσα από πρόγραμμα ένα σπίτι, κάτι που βελτίωσε τις συνθήκες της προσπάθειάς του.

Έτσι, συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και κατάφερε να περάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, κερδίζοντας μαζί με την εισαγωγή του στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ο άθλος του όμως αυτός (γιατί περί άθλου πρόκειται) δεν σταμάτησε τα προβλήματα για τον 19χρονο. Ο νεαρός Διονύσης δεν έχει τα χρήματα για να σπουδάσει και η οικογένεια του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα έξοδα των σπουδών του.

Ο Δήμος Πατρέων, όταν ενημερώθηκε για το θέμα, προχώρησε σε άμεσες διαδικασίες, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας του κάρτα σίτισης για το φαγητό του, αλλά και την ένδυση του, ενώ ταυτόχρονα του βρήκε μία θέση στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πλέον, ο 19χρονος φοιτητής έχει ότι χρειάζεται για να προχωρήσει τις σπουδές του: Φαγητό, ένδυση και στέγαση, ενώ κρίνοντας από την κλίση που έχει στα γράμματα το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr