φοιτητές, Αίμυλο Γαλέο, Προκόπη Γρύλλο, Νίκο Λεβέντη, Κώστα Μαυρίκη,Πανεπιστημίου Πατρών,διεθνή,διαγωνισμό, πληροφορικής Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κατέκτησαν την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό πληροφορικής

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κατέκτησαν την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό πληροφορικής

Η ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής αποτελούμενη από τους φοιτητές Αίμυλο Γαλέο, Προκόπη Γρύλλο, Νίκο Λεβέντη, και Κώστα Μαυρίκη, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Τμήματος Σπύρου Βούλγαρη, κατέκτησαν την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό πληροφορικής!

Πρόκειται για τον ετήσιο διαγωνισμό DEBS Grand Challenge του συνεδρίου DEBS 2015 (Distributed Event-Based Systems), που φέτος διεξήχθη στο Όσλο της Νορβηγίας. Στον διαγωνισμό αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια λύση σε ένα περίπλοκο πρόβλημα πληροφορικής που θέτει η επιτροπή του διαγωνισμού, και να το καταθέσουν μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Η επιτροπή, στη συνέχεια, ελέγχει την ορθότητα των υποβολών και τις αξιολογεί βάσει της ταχύτητας εκτέλεσης και άλλων μετρικών απόδοσης.


Νικήτρια ομάδα στέφεται αυτή που έχει καταφέρει να σχεδιάσει την ταχύτερη (και φυσικά ορθή) υλοποίηση. 

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτεί μεθοδική εργασία, άπταιστη κατανόηση σύνθετων δομών δεδομένων, παράλληλη επεξεργασία με λεπτό συγχρονισμό διεργασιών, ενθουσιασμό για το αντικείμενο, και πρωτότυπη και δημιουργική σκέψη.

Η καθαρή νίκη της ομάδας του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών έναντι 17 συνολικά υποβολών από ομάδες αναγνωρισμένων πανεπιστημίων των ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανίας, Σουηδίας, Αυστρίας, κ.ά., καταδεικνύει για μία ακόμα φορά το άριστο δυναμικό του Τμήματος και τις γερές βάσεις με τις οποίες εφοδιάζει τους φοιτητές του, καθιστώντας τους άριστα ανταγωνιστικούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr